Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Svakodnevne navike zbog kojih vam je život ponekad u kaosu
Ilustracija

vrijeme za promjene

Svakodnevne navike zbog kojih vam je život ponekad u kaosu

Kako bi nam život bio bolji dobro je razmisliti o našim navikama jer često ih nismo svjesni. Promijenite sitnice i vaša svakodnevica će biti puno lakša...

1. Nakon buđenja prvo odlazite pod tuš

Prije nego što sutra ujutro ustanete iz kreveta, učinite ovo: odradite ovu pozu. Ako zauzmemo pozu snage, poput položaja 'V za pobjedu' s ispruženim rukama samo dvije minute, 'osoba može odmah postati snažnija', kaže psihologinja s Harvarda Amy Cuddy u svojoj knjizi 'Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges'.

'Neka vam tijelo kaže da ste moćni i da zaslužujete, a vi sami postajete prisutniji, entuzijastičniji i autentični', dodaje za The Healthy.

2. Svakodnevno pranje kose

Vaša kosa je sasvim u redu, pa ju ostavite na miru dan ili dva. Ako kosu perete svaki dan uništavate prirodna ulja. Osim toga frizura je mnogo bolja dan nakon pranja kose.

3. Popis obveza

Prva stavka na vašem popisu trebala bi biti: izbacite taj popis. 'Popisi obveza su tamo gdje važne zadaće umiru', rekao je Kevin Kruse, stručnjak za upravljanje vremenom, za Daily Mail. Zbog toga što samo 40 posto onoga što je na popisu odradimo.

Problem je što zadaci nemaju prioritet, a pokušaj da ih sve odradite vodi do tjeskobe. Umjesto toga odvojite dnevno 15 do 30 minuta kako biste se koncentrirali na najvažnije zadatke.

4. Uzimanje svake ponude koja u sebi ima riječ 'besplatno'

'Besplatno' je najčešća riječ koja se danas koristi. Ako je nešto besplatno određeno vrijeme na kraju ćete ipak platiti i možda zbog toga nemate dovoljno novaca. Vrlo je važno paziti na novac kako ne biste došli u probleme. 

5. Impulzivna kupovina na internetu

Pričekajte 48 sati prije nego kliknete na tipku 'kupi'. Budući da možemo osiromašiti sa svim mogućnostima kupnje na internetu, potreban nam je mehanizam da nas uspori. Čekajući 48 sati, 'ustanovit ćete da je većina predmeta bila više 'želja' nego potreba', sugerira CNBC. Osim toga, uštedjet ćete novac i učiti pažljivost koja je potreba kada su u pitanju troškovi.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!