Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Stručnjaci s Harvarda tvrde da imamo 40 posto veću šansu za promaknuće ako radimo jednu stvar
Ilustracija

TAKO JEDNOSTAVNO

Stručnjaci s Harvarda tvrde da imamo 40 posto veću šansu za promaknuće ako radimo jednu stvar

Jedna stvar može drastično povećati šanse za promaknuće na poslu, ali vas i učiniti sretnijima...

Promaknuća su uvijek važne pohvale za naporan rad. Međutim, nije sve tako jedostavo i postoje i drugi faktori koji utječu na napredak na poslu.

Prema Shawnu Anchoru, svjetskom 'stručnjaku za sreću', jedan od najlakših načina prema sreći je 'pozitivno se angažirati oko ljudi koji nam daju podršku'.

Drugim riječima - kad smo ljubazni prema drugima automatski smo i sretniji. Upravo ljubaznost može dramatično povećati šanse za promaknuće i uspjeh na poslu. 

Prije nekoliko godina Anchor je proveo istraživanje na 1648 studenata s Harvarda. Tražili su indikatore sreće u periodima visokog stresa. Otkrili su da sreća tada nema veze s hranom, meditacijom ili osjećajem zahvalnosti. Umjesto toga, indikator sreće broj jedan bila je povezanost između studenata u stresno vrijeme.

Još je zanimljiviji drugi podatak koji je Anchor otkrio. Dok je orginalna studija proučavala društvenu podršku, druga je gledala koliko su se studenti 'dali'drugima odnosno koliko su oni osigurali podrške za druge. 

Koliko su brinuli  o stanju drugih? Koliko su ih ispitivali trebaju li nešto? Koliko su vremena provodili s drugima? Sve su to bile  kategorije.

Prema Anchoru, oni koji to najviše čine u uredu imaju 10 puta veću učinkovitost na poslu, ali i 40 posto veće šanse da dobiju promaknuće. 

No, stvar nije u tome da imate veće šanse jer ste 'korisniji' već zato što vas pomaganje čini sretnima. Sve je to domino efekt pri čemu ste efikasniji, a onda i bolji kandidat za promaknuće.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5957

Reci što misliš!