Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Neurologinja podijelila trik od 60 sekundi kojim ćete potpuno ukloniti glavobolju
Ilustracija

JE LI MOGUĆE?!

Neurologinja podijelila trik od 60 sekundi kojim ćete potpuno ukloniti glavobolju

Prekinite iritantnu glavobolju i vratite se normalnoj rutini u samo 60 sekundi...

Migrene i glavobolje počinju mučiti sve više ljudi, a potpuno blokiraju normalnu svakodnevicu. Jako probijanje na jednoj ili obje strane, osjetljivost na svjetlost, mučnina i slabost neke su od posljedica jake glavobolje zbog koje bi samo ležali u krevetu. 

Sara Crystal, neurologinja i specijalistica za migrene, tvrdi da je većina glavobolja rezultat stresa, promjena u bioritmu, hormonalnog disbalansa i prevelikih količina kofeina. Osim toga, dijeta bogata čokoladom, sirom, nitratima i aditivima također trigerira bolove.

'Uzroci migrena su često genetski. Svaka osoba ima osobni okidač. Upravo zato nema univerzalnog rješenja za migrene', tvrdi za Woman's Health. 

Liječnici zato preporučuju lijekove, ali i prirodne pripravke. Jedan od alternativnih načina za liječenje je eterično ulje peperminta, tvrdi Crystal i dodaje da je mentol aktivni sastojak eteričnog ulja peperminta i dokazano pomaže u ublažavanju glavobolja.

Studija iz 2015. godine, objavljena u Frontiers in Neurology, predlaže da se ulje peperminta koristi za masažu za uklanjanje migrena:

1. Rastopite nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta u drugom ulju poput kokosovog

2. Umasirajte ulje na sljepoočnice i čelo, koristite kružne pokrete

3. Masirajte minutu

U slučaju da vam masaža ne pomaže, doktorica Crystal predlaže da natapkte nekoliko kapi eteričnog ulja na maramicu i duboko udišete to ili stavite hladni oblog s uljem na čelo. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5957

Reci što misliš!