Vijesti / Zdravlje i medicina
Zdravlje i medicina
INDIBA ACTIV TERAPIJA Revolucionarna tehnologija za poboljšanje oporavka i smanjenje boli

CEREBELLUM POLIKLINIKA - brend koji pomaže

INDIBA ACTIV TERAPIJA Revolucionarna tehnologija za poboljšanje oporavka i smanjenje boli

Indiba terapija je jedna od najučinkovitijih i najinovativnijih metoda liječenja koja se koristi u medicini, estetici i sportu.

Ova terapija temelji se na primjeni radiofrekvencijske energije koja potiče protok krvi i limfe u tretiranom području, poboljšava opskrbu kisikom i hranjivim tvarima u tkivima te ubrzava procese oporavka.

U medicini, Indiba terapija se često koristi za ublažavanje boli, smanjenje upale i ubrzavanje procesa ozdravljenja nakon operacija i ozljeda. Ova terapija može se koristiti za liječenje ozljeda mišića, tetiva, ligamenata i zglobova, te za smanjenje upale nakon intenzivnih treninga ili natjecanja. Jedna od prednosti ove terapije je brzina djelovanja. Već nakon prvog tretmana, može se primijetiti smanjenje boli i upale, a kontinuirana upotreba terapije može značajno ubrzati proces ozdravljenja i prevenirati daljnja oboljenja i ozljede. 

Cerebellum poliklinika tehnologiju kao što je Indiba koristi već dugi niz godina te postiže zavidne rezultate kod liječenja tegoba lokomotornog sustava, prevenciji i povećanju performansi sportaša.

KAKO ZAPRAVO DJELUJE INDIBA?

INDIBA je elektromagnetska struja koja se preko elektroda dovodi u tijelo na radiofrekvenciji od 448kHz. Ova struja postupno povećava temperaturu tretiranog tkiva. Porast temperature pokreće prirodnu regeneraciju, popravak i obrambene reakcije tijela. Za trenutnu frekvenciju od 448 kHz mogu se postići i drugi učinci bez zagrijavanja tjelesnih tkiva, što je dokazano putem molekularnih istraživanja; biostimulacija.

Ovisno o postignutoj temperaturi postižu se različiti učinci:

 • Kod intenziteta bez zagrijavanja, zbog djelovanja jedinstvene struje od 448 kHz, dolazi do biostimulacije. To može pomoći u ranim fazama ozljede ubrzavanjem djelovanja tijela. Također može pomoći u ublažavanju boli i ubrzati upalni put.
 • Pri blagom povećanju temperature glavno djelovanje je vaskularizacija, povećanje dubinskog protoka krvi isporukom više kisika i hranjivih tvari za popravak. Spazam mišića se smanjuje i dolazi do smanjenja boli, a edem se može dramatično smanjiti.
 • Na visokim temperaturama postoji učinak hiperaktivacije, koji povećava volumen i intenzitet dubokog protoka krvi (Kumaran & Watson 2017). U estetici visoka temperatura tkiva može smanjiti bore i fine linije, kao i pomoći u smanjenju celulita.

INDIBA KOD TEGOBA LOKOMOTORNOG SUSTAVA

INDIBA-ina klinički dokazana frekvencija od 448 kHz pruža razne prednosti liječenja koje se mogu kombinirati s manualnom terapijom, kineziterapijom i drugim terapijskim tehnikama. Ova kombinacija, zajedno s kliničkim znanjem fizioterapeuta u Cerebellum poliklinici, pomaže u stvaranju neusporedivih rezultata:

 • Pruža analgetski učinak
 • Povećava volumen i intenzitet dubokog protoka krvi unutar tijela
 • Povećava isporuku kisika i hranjivih tvari
 • Podiže temperature tkiva
 • Povećava metabolizma u tkivima
 • Smanjuje upalu
 • Normalizira funkciju stanica obnavljanje potencijala stanične membrane
 • Potiče proliferaciju matičnih stanica
 • Potiče ionsku ravnotežu

i još mnogo toga.

Ukratko, Indiba terapija može biti učinkovita u liječenju različitih tegoba lokomotornog sustava, uključujući ozljede mišića i zglobova, bolove u leđima i vratu, išijas, tendinitis, burzitis, artritis, prijeloma kostiju i dr.

INDIBA TERAPIJA U SPORTU

U sportu, Indiba terapija se često koristi za ubrzavanje procesa oporavka od ozljeda. Ova terapija se može koristiti za liječenje ozljeda mišića, tetiva, ligamenata i zglobova, smanjenje upale nakon intenzivnih treninga ili natjecanja, te za ubrzavanje procesa ozdravljenja nakon operacija. Jedna od prednosti Indiba terapije u sportu je brzina djelovanja. Već nakon prvog tretmana, može se primijetiti smanjenje boli i upale, a kontinuirana upotreba terapije može značajno ubrzati proces ozdravljenja. Ova terapija je također potpuno neinvazivna i ne zahtijeva korištenje lijekova koji mogu imati nuspojave.

Indiba terapija se također koristi kao preventivna mjera za smanjenje rizika od ozljeda i poboljšanje performansi u sportu. Ova terapija pomaže u smanjenju boli i upale, povećanju opskrbe kisikom i hranjivim tvarima u tkivima te smanjenju vremena potrebnog za oporavak nakon napornih treninga i natjecanja.

Ova terapija se može prilagoditi potrebama pojedinog sportaša, ovisno o vrsti ozljede ili području tijela koje se tretira. Terapeut može prilagoditi intenzitet i trajanje tretmana kako bi se postigao najbolji mogući rezultat.

Mnogi elitni sportaši koriste Indiba tehnologiju kako bi njihova izvedba bila na vrhuncu: Rafael Nadal, Lionel Messi, Mo Farah, Benjamin Cavet, Elliot William, Alex Rins, Jessica Vall, Dona Vekić, Jana Koščak, Klara Koščak, Marin Ranteš i mnogi drugi.

Imamo samo jedno tijelo, pa zašto ne bismo upotrijebili stručnjake za sustav ljudskog kretanja da bi se stvari kretale? Razmišljajte o tome kao o redovnom čišćenju zuba. Mnogi ljudi obično idu stomatologu jedan do dva puta godišnje kako bi spriječili probleme s oralnim zdravljem i identificirali potencijalne probleme. U Cerebellum poliklinici koristimo najnoviju tehnologiju i tehnike fizikalne terapije kako bi pomogli u smanjenju boli, povećanju pokretljivosti i poboljšali funkcionalnosti tijela. Svaki tretman je individualno prilagođen potrebama pacijenta, kako bi se postigao najbolji mogući rezultat.

Naši fizioterapeuti su stručnjaci za rehabilitaciju nakon operacija, ozljeda i bolesti mišićno-koštanog sustava. Osim toga, naši programi rehabilitacije uključuju i vježbe koje pomažu u sprječavanju budućih ozljeda.

Naš cilj je pružiti našim pacijentima najbolju moguću njegu i podršku u njihovom oporavku, kako bi se što prije vratili svakodnevnim aktivnostima i boljoj kvaliteti života. Ako trebate fizikalnu terapiju ili rehabilitaciju, kontaktirajte nas i zakažite svoj termin danas!

Način razmišljanja određuje način našeg života. Izbor je na vama.

U Cerebellum poliklinici uz fizikalnu terapiju i rehabilitaciju obavljamo specijalističke preglede ortopeda i traumatologa te po indikaciji liječnika ultrazvuk lokomotornog sustava.

NOVO U CEREBELLUM POLIKLINICI

Računalna analiza stopala i izrada ortopedskih uložaka po mjeri vrhunske švedske kvalitete Ortopedix. Iako su relativno mala, stopala sadrže 25% svih kostiju u tijelu. U stopalima se nalazi 26 kostiju, 33 zgloba, više od 100 ligamenata i 19 mišića. Ne štitimo li ih, puno toga može krenuti u krivom smjeru.

Ortopedski uložak napravljen po mjeri, napravljen u skladu s potrebama našeg stopala ublažava bolove i sprječava deformacije, a uz to postiže lakoću tijekom hodanja.

Cerebellum poliklinika je ustanova koja podiže mjerilo zdravstvene industrije i poboljšava ne samo razinu ponuđenog liječenja već i iskustvo i okruženje u kojem se nudi. Tu je za pacijente koji ne traže samo ublažavanje boli, već traže njegu i podršku kako bi im pomogli da žive svoj najbolji život. CEREBELLUM Poliklinika brend je koji pomaže.

POVODOM NADOLAZEĆIH USKRŠNJIM BLAGDANA, CEREBELLUM POLIKLINIKA SVIM ČITATELJIMA I NJIHOVIM OBITELJIMA ŽELI SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Kontakt: 

CEREBELLUM POLIKLINIKA VARAŽDIN

Varaždin, Ulica braće Radić 63

T: 042 302 071

M: 099 3329 131

E: info@cerebellumpoliklinika.hr

www.cerebellumpoliklinika.hr

 

Najnovije

Reci što misliš!