Vijesti / Zdravlje i medicina
Zdravlje i medicina
UZ SVJETSKI DAN SLUHA Medicinska sestra Vera Zemljić već 26 godina ispituje naš sluh
ŽB Čakovec

ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC

UZ SVJETSKI DAN SLUHA Medicinska sestra Vera Zemljić već 26 godina ispituje naš sluh

Iskusna i marljiva medicinska sestra Vera Zemljić već 26 godina radi uj audiološkoj ambulanti

Međunarodni dan sluha obilježava se svake godine 03. ožujka još od 2007. godine posvećen podizanju svijesti i poticanju brige o uhu i sluhu.

Pozornost se želi skrenuti na gubitke sluha prouzročene bukom, posebno korištenjem slušalica i pametnih telefona, ali i izloženost glasnoj glazbi na zabavama, u kafićima i noćnim klubovima.

Jedno od najčešćih senzoričkih oštećenja kod čovjeka jest oštećenje sluha. Cilj obilježavanja ovog dana je privući pozornost javnosti o problemima i potrebama osoba kod kojih je došlo do njegovog oštećenja, ali i o važnosti održavanja normalnog sluha.
U Županijskoj bolnici Čakovec na Poliklinici otorinolaringologije u audiološkoj ambulanti obradi se godišnje između 3000 do 3400 pacijenata.

Ispitivanje sluha je pretraga kod koje je važno imati puno strpljenja s pacijentima i djecom. Važno je svakodnevno provoditi kontrole aparature i cijele kabine te čišćenje aparata nakon svakog pacijenta, navodi iskusna i marljiva medicinska sestra Vera Zemljić koja već 26 godina radi u našoj audiološkoj ambulanti.

Najnovije

Reci što misliš!