ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC

UZ SVJETSKI DAN SLUHA Medicinska sestra Vera Zemljić već 26 godina ispituje naš sluh

Iskusna i marljiva medicinska sestra Vera Zemljić već 26 godina radi uj audiološkoj ambulanti

Međunarodni dan sluha obilježava se svake godine 03. ožujka još od 2007. godine posvećen podizanju svijesti i poticanju brige o uhu i sluhu.

Pozornost se želi skrenuti na gubitke sluha prouzročene bukom, posebno korištenjem slušalica i pametnih telefona, ali i izloženost glasnoj glazbi na zabavama, u kafićima i noćnim klubovima.

Jedno od najčešćih senzoričkih oštećenja kod čovjeka jest oštećenje sluha. Cilj obilježavanja ovog dana je privući pozornost javnosti o problemima i potrebama osoba kod kojih je došlo do njegovog oštećenja, ali i o važnosti održavanja normalnog sluha.
U Županijskoj bolnici Čakovec na Poliklinici otorinolaringologije u audiološkoj ambulanti obradi se godišnje između 3000 do 3400 pacijenata.

Ispitivanje sluha je pretraga kod koje je važno imati puno strpljenja s pacijentima i djecom. Važno je svakodnevno provoditi kontrole aparature i cijele kabine te čišćenje aparata nakon svakog pacijenta, navodi iskusna i marljiva medicinska sestra Vera Zemljić koja već 26 godina radi u našoj audiološkoj ambulanti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije