Vijesti / VIKEND U SLOVENIJI
VIKEND U SLOVENIJI
CARSTVO ORHIDEJA Posjetite čaroban svijet orhideja i tropskog bilja, samo pola sata od Čakovca

TROPSKI VRT BY OCEAN ORCHIDS DOBROVNIK

CARSTVO ORHIDEJA Posjetite čaroban svijet orhideja i tropskog bilja, samo pola sata od Čakovca

Dobrodošli u Tropski vrt Ocean Orchids u Dobrovniku. Ovo je raj u kojem caruje egzotična tropska ljepotica – orhideja! Na samo pola sata od Čakovca pruža vam priliku da na više od 1500 četvornih metara uživate i razgledate preko 400 vrsta različitih biljaka iz cijelog tropskog pojasa naše planete…

Ocean Orchids nalazi se u srcu Prekmurja, djeluje već 18. godinu, a prostire se na 1.500 m2 džungle s više od 900 egzotičnih primjeraka i oko 400 biljnih vrsta. Pomoću geotermalne energije, svake godine uzgajaju 2 milijuna orhideja Phalaenopsis u ogromnim staklenicima veličine 4 hektara. Uzgoj orhideja koji oni primjenjuju poznat je  kao model s najmanjim ugljičnim otiskom u cijeloj Europi.

U samom vrtu, uz obilje botaničkih vrsta orhideja, otvara se prilika diviti se fascinantnim tropskim i suptropskim biljkama sa svih strana svijeta. U visokom objektu od 6 metara, imate priliku izbliza promatrati mnoge biljke koje su vam poznate iz svakodnevnog života: avokado, papaja, banane, vanilija, mango, ananas, đumbir, karambola i mnoge druge. Šarena zbirka cvjetova flaminga (Anthurium) te bogat izbor penjačica očarat će čak i najzahtjevnije! 

Fotogalerija

Prolazeći tropskim vrtom, koji se nalazi pored proizvodnih površina, lako možete vidjeti i proizvodni pogon gdje svakog dana procvate četiri tisuće orhideja.

Tropski vrt Ocean Orchids mjesto je izvanredne ljepote gdje obitava bujno egzotično bilje tropskih i suptropskih predjela. Kutak je to tropske prašume, a nećete vjerovati, udaljen je tek pola sata vožnje od Čakovca. 

Prva slovenska vanilija

"Najčudesnija" orhideja na koju su posebno ponosni je vanilija, drugi najskuplji začin na svijetu. Prošle godine, Ocean Orchids nam je predstavio izvanredan novitet - prvu slovensku vaniliju! Vanilarij predstavlja zatvoren ekosustav s plutanim čepom, održavajući visoku vlažnost, što znači da vaniliju nije potrebno zalijevati sve dok ne naraste do vrha staklenke. Također, imate mogućnost nabaviti sadnicu tropske vanilije u staklenoj posudi ili već odraslu vaniliju u lončiću! Sve o prvoj slovenskoj vaniliji pročitajte OVDJE

Za sve one koji su zaljubljeni u bujnu tropsku prirodu, ovo je mjesto stvoreno upravo za vas. Zato čim vam se pruži prilika, krenite u Dobrovnik, sigurni smo da vam neće biti žao i da će vas ostaviti bez daha.

Boje, mirisi i izvorna ljepota prirode u jedinstvenoj čaroliji Tropskog vrta Dobrovnik čeka na Vas svakodnevno od 9 do 18 sati. Više informacija potražite na FB Ocean Orchids Flowers, Instagram stranici ili +386 51 389 000info@tropskivrt.si ili ih posjetite na adresi Dobrovnik 115e, Dobrovnik, Slovenia. 

Posjetite TRGOVINU OCEAN ORCHIDS (šalju i u Hrvatsku)

Najnovije

Reci što misliš!