Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
816 UČENIKA U SAMOIZOLACIJI Novih 75 slučajeva u županiji, u manje od tri tjedna je incidencija učetverostručena
Zvonko Lončar; Opća bolnica Varaždin

borba s covid-19

816 UČENIKA U SAMOIZOLACIJI Novih 75 slučajeva u županiji, u manje od tri tjedna je incidencija učetverostručena

U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 172, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 274.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 54 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 24 smještene na lokaciji u Varaždinu, a 30 osoba se nalazi u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja nalazi se 6 osoba od kojih je 5 na respiratoru.

U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 454 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 24 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 17 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.673 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 323.

U osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Varaždinska županija se model online nastave odnosno nastave na daljinu primjenjuje za 79 razreda. COVID-pozitivno je 39 učenika i 8 učitelja, a mjera samoizolacije određena je za 816 učenika u 48 razreda i za 50 učitelja.

- Još krajem prošlog mjeseca imali smo sedmodnevnu incidenciju od 44. Danas je ona na 172, što je gotovo 4 puta više i to u manje od 3 tjedna. Ovime se nažalost ponovno nalazimo među županijama koje imaju lošiju sliku nego što je nacionalni prosjek. Virus nije nestao i moramo se osvijestiti da je potrebno prilagoditi svoje obrasce ponašanja aktualnoj epidemiološkoj situaciji i pridržavati se komuniciranih preporučenih mjera – poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama: https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304.

Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu putem sljedeće poveznice: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ .

Najnovije

Reci što misliš!