Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Izabran novi predsjednik Udruge vinogradara 'Trsek', evo o kome je riječ
Varaždinska županija

udruga 'trsek'

Izabran novi predsjednik Udruge vinogradara 'Trsek', evo o kome je riječ

Udruga vinogradara 'Trsek' objedinjuje i zastupa interese vinogradara i vinara ludbreške regije, a i šire.

Udruga vinogradara 'Trsek' Ludbreg, održala je sjednicu Upravnog odbora na kojoj je izabran novi predsjednik Udruge. Nakon preranog odlaska dosadašnjeg predsjednika i uglednog vinara Branka Kežmana, za novog predsjednika jednoglasno je izabran Krešimir Horvat, dugogodišnji član Udruge i vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije.

Udruga vinogradara 'Trsek' objedinjuje i zastupa interese vinogradara i vinara ludbreške regije, a i šire. Cilj Udruge je okupljanje vinogradara , vinara, poduzetnika, te ostalih srodnih udruga, znanstvenih institucija u svrhu unapređenja proizvodnje i kvalitete proizvoda članova Udruge, kvalitete turističke ponude kao i sama njihova promidžba u tom kraju.

Međunarodna izložba mladih vina koje se odražava u Ludbregu najveća je izložba mladih vina u Hrvatskoj, a  prošle, 2020. godine, po prvi puta ocjene su dodjeljivali vrhunski enolozi i sommelijeri iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, među kojima i Siniša Lasan, višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac.  

- Zahvaljujem svim članovima Udruge na ukazanom povjerenju. Naš dosadašnji predsjednik, sada nažalost pokojni Branko Kežman, vodio je ovu Udrugu predano i s puno entuzijazma. Vođen smjernicama dosadašnjeg predsjednika i uz podršku svih članova i institucija vjerujem da će naša Udruga i vina ludbreškog vinogorja postati prepoznatljiva diljem Republike Hrvatske i šire. Vinogradarstvo je važan segment gospodarstva i poljoprivrede, a posebice turizma i gastronomije, a mi se imamo s čime ponositi  – rekao je Horvat koji je također istaknuo kako su na prošlogodišnjem prestižnom natjecanju Decanter u Londonu vina ludbreškog područja nagrađena s sedam medalja, a vjeruje da će se isto takav uspjeh nastaviti i dalje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!