Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
'Već 14 dana bez novozaraženih u županiji, više ni jedna osoba nije u samoizolaciji'
Davor Javorovic/Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

DOBRE VIJESTI

'Već 14 dana bez novozaraženih u županiji, više ni jedna osoba nije u samoizolaciji'

- Obzirom na sve navedeno, slobodno možemo zaključiti kako je epidemiološka situacija u našoj županiji izuzetno zadovoljavajuća...

Varaždinska županija posljednjih četrnaest dana ne bilježi ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a posljednjih dana ozdravile su nove tri osobe koje su i otpuštene kući iz Opće bolnice Varaždin, podaci su županijskog stožera danas, 19. svibnja.

- Možemo konstatirati da je ukupan broj oboljelih od koronavirusa u našoj županiji zaustavljen na broju 47, dok je ukupan broj ozdravljenih sada 44. Aktivno bolesnih je još troje, od kojih se jedna osoba nalazi u OB Varaždin, a dvoje se liječi u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu - poručuje stožer.

Preventivna testiranja se kontinuirano provode i dalje s primarnim ciljem zaštite bolničkog sustava pa je tako u posljednjih 24 sata testirano 95 osoba, a ukupno do sada 2432 osobe.

Već ranije ukinuta je preventivna mjera samoizolacije osoba koje su boravile u inozemstvu, a s današnjim danom Varaždinska županija nema više nijednu osobu u samoizolaciji jer je i bliskim kontaktima oboljelih istekla 14-dnevna mjera samoizolacije.

- Obzirom na sve navedeno, slobodno možemo zaključiti kako je epidemiološka situacija u našoj županiji izuzetno zadovoljavajuća te da dosadašnje mjere popuštanja u kombinaciji s epidemiološkim mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nisu rezultirale novim slučajevima zaraze - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin te se pritom ponovno zahvaljuje svima koji kontinuirano daju svoj doprinos ovakvom pozitivnom razvoju situacije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!