Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
DOBRE VIJESTI Bez novozaraženih u županiji, jedna osoba otpuštena s liječenja u Zagrebu
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

KORONAVIRUS - STANJE

DOBRE VIJESTI Bez novozaraženih u županiji, jedna osoba otpuštena s liječenja u Zagrebu

U proteklih 48 sati testirano je 159 osoba, a time ukupno do sada 2.063 osobe.

Varaždinska županija posljednjih osam dana ne bilježi ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a posebno možemo naglasiti da je u posljednjih 17 dana zabilježen svega jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Pozitivno je također da je jedna osoba koja se nalazila na liječenju u Klinici za infektivne bolesti 'dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu otpuštena kući.

Time je ukupan broj oboljelih je i dalje 47, dok je broj ozdravljenih porastao za jedan i on sada iznosi 41. Aktivno bolesnih je još šestero, od kojih se četvero osoba nalazi na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a dvoje u Zagrebu.

U proteklih 48 sati testirano je 159 osoba, a time ukupno do sada 2.063 osobe.  

- U samoizolaciji se sada nalaze još samo bliski kontakti potvrđeno zaraženih osoba, dok su svima ostalima koji su zbog boravka u inozemstvu bili u preventivnoj mjeri samoizolacije sada određene posebne protuepidemijske mjere kojih se moraju pridržavati unutar 14 dana od datuma ulaska u RH. I dalje se kontinuirano odobravaju nove mjere opuštanja pa je tako od danas ponovno dozvoljen rad teretanama, sportskim centrima te fitness i rekreacijskim centrima. Svi objekti će smjeti raditi u 'novim normalnim uvjetima',  što znači uz pridržavanje svih propisanih protuepidemijskim mjera HZJZ-a – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!