Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Varaždinsko bučino ulje promovirano u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska'
Varaždinska županija

nagrađivano ulje

Varaždinsko bučino ulje promovirano u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska'

Bučino ulje osvojilo je zlatne medalje u konkurenciji od ukupno 3.200 prijavljenih prehrambenih proizvoda iz preko sto zemalja.

Mnogobrojnim gledateljima emisije 'Dobro jutro Hrvatska' predstavljeno je Varaždinsko bučino ulje, a povod tome su osvojena dva zlata na  održanom najprestižnijem natjecanju prehrambenih proizvoda 'Monde Selection' u Bruxellesu.

Naime, spomenuta zlata su osvojena u konkurenciji od ukupno 3.200 prijavljenih prehrambenih proizvoda iz preko sto zemalja. Naravno da ta činjenica nije mogla ostati nezamijećena, pa su popularnom voditeljskom dvojcu Davoru Meštroviću i Doris Pinčić Rogoznici, predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević te vlasnica OPG Petrović Andreja Petrović uživo prezentirale rezultate i popularnost koju uživa ova crna tekućina.

- Ponosimo se rezultatima koje naši uljari postižu na natjecanjima, a oni su plod našeg konstantnog ulaganja i odlične suradnje s našim proizvođačima. Ovo je ogroman uspjeh, također moram istaknuti naš uspjeh na održanom natjecanju  u St. Andräu u Austriji. Tada je u Varaždinsku županiju stiglo čak šest zlatnih medalja i dvije srebrne – kazala je Martinčević i nastavila.

- To nije slučajnost, ocjenjivački sudovi imaju stroge kriterije i zaista se pokazujemo najbolji. Rezultati koje postižemo su potvrda našeg rada i ulaganja u dizanje  kvalitete te brendiranja i promoviranja Varaždinskog bučinog ulja. Moram istaknuti kako je Bučino ulje s znanstvenog stajališta, kvalitetan proizvod za ljudsko zdravlje, ima veliku nutritivnu vrijednost - rekla je Martinčević te dodala da je neupitna kvaliteta potvrđena i dobivanjem oznake zemljopisnog porijekla na nivou Republike Hrvatske.

- Moram istaknuti kako je zaštita naziva Varaždinsko bučino ulje oznakom zemljopisnog podrijetla na putu prema zaštiti na razini EU – zaključila je Martinčević.

Andreja Petrović se i ovog puta zahvalila Županiji na podršci i pomoći te iskoristila priliku i pozvala sve gledatelje da kupuju i kušaju Varaždinsko bučino ulje.

-Imamo kvalitetno ulje, ali i dobar marketing, a to je jako bitno. Županija nam omogućava sudjelovanje na svim sajamskim priredbama i manifestacijama – rekla je Andreja Petrović.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!