Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
AKTUALNO STANJE 'Zabilježena četiri nova slučaja obolijevanja koronavirusom u Varaždinskoj županiji'
Opća bolnica Varaždin

stožer javlja

AKTUALNO STANJE 'Zabilježena četiri nova slučaja obolijevanja koronavirusom u Varaždinskoj županiji'

Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su 4 nova slučaja obolijevanja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih sada je 28, ozdravilo je ukupno njih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe.

Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja, aktualna je situacija danas, 5. travnja, do 12 sati, javlja županijski stožer.

Kod jedne novooboljele osobe se radi o osobi srednjih godina, koja je razvila simptome visoke temperature, a kod ostalih triju osoba se radi o članovima jedne obitelji (1 osoba srednjih godina i 2 mlađe osobe), koji su u početku imali vrlo blago povišenu temperaturu, a kroz nekoliko dana razvili su simptome obolijevanja respiratornog sustava. Dodatno je primijećen i simptom gubitka osjeta mirisa.

U tijeku je mapiranje kontakata od strane epidemiologa, a svi su smješteni u Općoj bolnici Varaždin.

- Nijedna od novooboljelih osoba nije u trenutku pojave simptoma bila pod mjerom samoizolacije, što samo dodatno naglašava potrebu nužnog pridržavanja svih preporučenih higijenskih mjera i mjera socijalnog distanciranja. Ukoliko u startu sami ne reduciramo broj bliskih kontakata na najmanji mogući i ne budemo pozorni na to, epidemiolozima će se uvelike otežati mogućnost kvalitetnog mapiranja kontakata zaraženih i provedba svih potrebnih epidemioloških mjera.

Gledajući područja u neposrednom susjedstvu, Varaždinska županija se još uvijek uspješno bori sa širenjem virusa no i dalje ovisimo o odgovornom ponašanju svakog građanina - posebno je naglasio Vugrin.

Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 472 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1961 osoba.

U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!