Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Nova vinska radionica 'Vinski lideri Varaždinske županije' 28. siječnja u Ludbregu
Varaždinska županija

iznimna vinska večer

Nova vinska radionica 'Vinski lideri Varaždinske županije' 28. siječnja u Ludbregu

Bit će to nova, iznimna vinska večer koju će ponovno voditi višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac Siniša Lasan.

Nakon što je prošli tjedan održana prva, iznimno uspješna radionica 'Vinski lideri Varaždinske županije', ovoga utorka, 28. siječnja, slijedi nova radionica u Ludbregu. Održana će biti u hotelu Amalia, Trg Sv. Trojstva 26, Ludbreg, s početkom u 17 sati.

Bit će to nova, iznimna vinska večer koju će ponovno voditi višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac Siniša Lasan. Svi detalji o radionici i načinu prijave dostupni su na sljedećem linku.

Siniša Lasan je prošli tjedan oduševio 47 sudionika prve radionice, tijekom koje je predstavljeno i kušano 19 vina.

Nakon pozdravnog pjenušca Rose Iskra vinarije Najman, uslijedili su sauvignoni Mežnarić i Bolfan, rajnski rizlinzi Kopjar i Stručić, graševine Kirić, Crnko, Šafran, Kopjar i Stručić, pinoti crni Kopjar, Mežnarić, Crnko, Bolfan i Najman, a u desertnoj klasi muškat Kežman, traminci Crnko i Šafran te Cuvee IBPB Crnko.

Obje radionice održavaju se u sklopu 28. međunarodne izložbe mladih vina 'Vincekovo 2020.', čiji je organizator Udruga vinograda 'Trsek' Ludbreg, a pokrovitelji Varaždinska županija i Grad Ludbreg.

- Kvaliteta vina je iznenadila auditorij, dojmova je puno, a prilika još više. Udruga vinogradara Trsek i Ludbreg su već 27 godina domaćini Međunarodne izložbe mladih vina na koju svoja najbolja vina šalju vinarije iz cijele Varaždinske županije, susjednih vinogorja, cijele Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Dvadeset sedam godina kompetentne ocjenjivačke komisije vrednovale su kušano, diplome su se marljivo vješale po zidovima, a za vina, vrlo solidna vina Hrvatska, a ni svijet nisu znali. Pred 28. izložbu župan Radimir Čačić i prvi suradnici uočavaju nedostatke i nišu na prenapučenom vinskom tržištu, pristupaju likovnom redizajnu izložbe, uvode naziv 'Vincekovo', dovode uz standardne suce na ocjenjivanje ugledne sommelijere iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, postavljaju prvi put dobro osmišljene degustacijske radionice i nude pomoć domaćim vinarijama u ozbiljnijem pristupu nacionalnoj pa i svjetskoj sceni - ističe Ivan Goričanec, koji je pratio prvu vinsku radionicu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!