Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
FOTO Halloween party u atriju Županijske palače: Mnoštvo jezivo maskiranih građana došlo se pokloniti varaždinskoj buči
Varaždinska županija

NOĆ VJEŠTICA

FOTO Halloween party u atriju Županijske palače: Mnoštvo jezivo maskiranih građana došlo se pokloniti varaždinskoj buči

U bogatom programu posebno je atraktivan bio ples varaždinskih coprnica.

Hallowen party prošle se godine po prvi je puta održan u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije, a ove godine pokazalo se da su ovu manifestaciju, koja se odvija u atriju Županijske palače, prepoznali brojni građani, ali  i strani gosti. 

Priređenim programom i brojem posjetitelja zadovoljni su organizatori, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i idejni začetnik Kristijan Petrović Kiki, a brojni posjetitelji uživali su u maštovitim kreacijama od buče i jezivim zabavno glazbenim programom.

Hallowena party 2019 Županijska palača Fotogalerija

- Zadovoljna sam da je ova manifestacija već drugu godinu zaredom ispunila atrij brojnim posjetiteljima. Ove godine vidio se još veći odaziv naših građana, koji su se zaista potrudili i došli maskirani, a u našem programu uživali su i strani gosti iz čak 12 zemalja diljem cijelog svijeta - rekla je predsjedavajuća TZ-a Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Početna ideja ove manifestacije krenula je kao jačanje brenda buče, na čemu se intenzivno radi od početka mandata aktualne županijske vlasti. Ispunjeni atrij još je jedan dokaz kako građani prepoznaju ideje i manifestacije koje realizira Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije, poručuju organizatori.

Bogat program započeo je u 18 sati predstavljanjem obrtnika i udruga koje su svoje prigodne radove izložile u atriju. Posjetitelji su se kroz zanimljive priče Kristijana Petrovića upoznali s poviješću vampira Istočne i Srednje Europe, a posebno je atraktivan bio ples varaždinskih coprnica. Poznati druid, Krunoslav Čolo, izrađivao je svoja pismena te nudio posjetitelje posebnim pićem prikladnog naziva Zmajeva krv. 

Posjetitelji su izrazili svoju kreativnost prigodno se maskirajući, a najatraktivnija maska osvojila je najavljenu nagradu vikend odmor u Kući za odmor s pričom. 

Cijeli atraktivni program upotpunjen je prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče, koje su ponudile članice Udruge Trnovečko srce, kuhanim bazginim vinom iz kotla, crnim pivom iz Medine škrinje, kuhanim jezivim punčom te pečenim kestenima. Za posebne voodoo-lutke, ali i prigodne torbe s šišmišima, zadužena je bila tkalja Iva Pešut, a niz atraktivnih lubanja ponudio je Art Beton Lumas. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!