DANI HAJDINE

Udruga Hajdina održala 8. Dane Hajdine, čestitke u ime Varaždinske županije uputila je savjetnica župana Natalija Martinčević

- Udruga Hajdina postala je stalan i nezaobilazan partner u turističkim, gospodarskim i gastronomskim manifestacijama. I ne samo partner, već veliki prijatelj Varaždinske županije. Varaždinska županija udvostručila je potporu Udruzi Hajdina što je dokaz obostrane kvalitetne suradnje koja će se nastaviti i dalje - naglasila je Natalija Martinčević

Udruga Hajdina i ove je godine velikom svečanom priredbom završila svoje 8. Dane hajdine. Tradicionalna manifestacija završila je priredbom kojoj je prethodio mimohod članova Udruge te gostiju koji su nastupili u programu. U velikom šatoru, koji je za ovu prigodu donirala Varaždinska županija, prikazani su ručni radovi vrijednih članova, a ispred šatora način na koji se nekada radilo crno ulje.

Ruža Levatić, predsjednica Udruge Hajdina, zahvalila je svim članovima na marljivom trudu i zalaganju tijekom cijele godine koja je bila, kako je istaknula, prepuna aktivnosti. Pohvalila je i suradnju s Varaždinskom županijom na brojnim projektima u koje je Udruga Hajdina bila uključena.

– Udruga Hajdina postala je stalan i nezaobilazan partner u turističkim, gospodarskim i gastronomskim manifestacijama. I ne samo partner, već veliki prijatelj Varaždinske županije. Varaždinska županija udvostručila je potporu Udruzi Hajdina što je dokaz obostrane kvalitetne suradnje koja će se nastaviti i dalje – naglasila je Natalija Martinčević, savjetnica župana i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije koja je između ostalog i pobrojala suradnju Županije s udrugom.

– Varaždinska županija puno radi na promociji domaćih proizvoda, naših vrijednih OPG-ova i Udruga. Upravo je Udruga Hajdina jedna od udruga koja nam se uvijek priključi na našim predstavljanjima pa s ponosom mogu reći da je Udruga sudjelovala u Bučogradu, na 2. Međunarodnoj izložbi bučinih ulja, na prvoj “Varaždinskoj štruklijadi” , na centralnom obilježavanju Dana zaštićenih proizvoda, na predstavljanju naše Županije u Zagrebu, Puli i Krapini, a pred nama je i put u Ljubljanu – rekla je Martinčević.

Na završnoj priredbi nastupili su članovi Kapele Paulina Warasdin, KUD Kupljenovo, pjevačica Sonja Mikulić, Folklorno tamburaški ansambl Mak Trnovec te folklorna grupa VII. Osnovne škole. Podršku neumornom radu članovima Udruge Hajdina, osim posebne savjetnice župana Natalije Martinčević, dali su i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok sa zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom, županijski vijećnici Vlasta Cindrić i Nenad Koščak i gradski vijećnik Darko Detelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije