Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Župan Čačić priredio prijem za delegaciju Nacionalne vatrogasne agencije iz Južne Koreje
Varaždinska županija

vatrogastvo

Župan Čačić priredio prijem za delegaciju Nacionalne vatrogasne agencije iz Južne Koreje

Delegaciju su činili zapovjednici i predstavnici jedanaest regionalnih vatrogasnih centara iz Južne Koreje.

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za delegaciju Nacionalne vatrogasne agencije iz Južne Koreje koja boravi u prijateljskoj posjeti Hrvatskoj. Delegaciju su činili zapovjednici i predstavnici jedanaest regionalnih vatrogasnih centara iz Južne Koreje. Domaćin posjete bio je župan Radimir Čačić koji ih je tom prilikom upoznao s bogatom poviješću naše Županije, napomenuo kako vatrogastvo u našemu kraju ima dugu povijest, odnosno naznačio kako je varaždinski kraj kolijevka hrvatskog vatrogastva.

- Naša vatrogasna zajednica je odlično organizirana, radi se o dobrovoljnoj, stručnoj i humanitarnoj udruzi od posebnog interesa za Varaždinsku županiju, sa temeljnom zadaćom ostvarivanja zajedničkih ciljeva vatrogasnih postrojbi. No isto tako moram reći kako su vatrogasna društva centar okupljanja u našim mjestima. Zato mi je drago da danas imamo prilike upoznati naše drage goste s našom poviješću, ali i svime onome što radimo na području vatrogastva - rekao je župan. Gosti su bili više nego zadovoljni viđenim, a šef delegacije Lee Sang hee zahvalio se županu na prijemu.

Prijemu su nazočili i Tomislav Jarmić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, inače zadužen za  komunalno gospodarstvo i zaštitu i spašavanje  te županijski vatrogasni zapovjednik Ivica Labaš koji je iskoristio priliku te se zahvalio županu na podršci i pomoći koju pruža vatrogascima. 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!