Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
U izvedbi Carmine Burane u Mariboru uživao i zamjenik župana Robert Vugrin
Varaždinska županija

U MARIBORU

U izvedbi Carmine Burane u Mariboru uživao i zamjenik župana Robert Vugrin

- Naša Glazbena škola je ovime dokazala da je zaista u samome vrhu što se tiče kvalitete - rekao je zamjenik župana Vugrin.

Nakon veličanstvene izvedbe Carmine Burane na obali rijeke Drave u Varaždinu, glazbena suradnja učenika Glazbene škole iz Varaždina u suradnji s kolegama iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor te varaždinskim katedralnim zborom Chorus Angelicus nastavljena je izvedbom istog djela u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru.

U ovoj vrhunskoj izvedbi uživali su i predsjednik Državnog zbora Slovenije Dejan Židan, ministar obrazovanja dr.sc. Jernej Pikalo, gradonačelnik Grada Maribora Sašo Arsenovič, hrvatski veleposlanik u Ljubljani NJ.E. Boris Grigić, počasni hrvatski konzul u Mariboru prof. dr. sc. Šime Ivanjko, ali i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin te gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok. Domaćin izvedbe bila je Helena Meško, ravnateljica Konservatorija, a uz nju prisutni su bili i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić te ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

- Naša Glazbena škola je ovime dokazala da je zaista u samome vrhu što se tiče kvalitete, osim što je rasadnik mnogih glazbenih talenata, škola surađuje s mnogim uglednim institucijama na ostvarivanju ovako lijepih projekata - rekao je zamjenik župana Vugrin te čestitao svim izvođačima na izvedbi.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!