Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
DANI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Početak danas u Ludbregu, prvi put ove godine i 'Varaždinska štruklijada'
Varaždinska županija

PROGRAM PREDSTAVLJEN

DANI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Početak danas u Ludbregu, prvi put ove godine i 'Varaždinska štruklijada'

Ispred nas još zanimljiviji i bogatiji program za Dane Varaždinske županije koji započinju današnjim podizanjem balona u Ludbregu...

Dani Varaždinske županije ove će se godine održati od 4. do 15. rujna, a tijekom tih dana za građane je pripremljen raznovrstan i bogat program. Na konferenciji za medije koja se održala u Županijskoj palači, danas 4. rujna, program su najavili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac i savjetnica župana Natalija Martinčević.

Programi za građane počinju već od danas, 4. rujna, a sadržajan, bogat i atraktivan program najavila je savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Prošle godine otvorili smo programe prema našim građanima, a ove godine to i nastavljamo. Započinjemo već danas podizanjem balona u Ludbregu, a čeka nas podizanje u Petrijancu i u Varaždinu. Također, čeka nas nekoliko spektakularnih događanja poput FolkoFonije u kojoj sudjeluje preko 500 sudionika, a čiji program traje puna tri dana. Koncert Carmina Burana, u suradnji Varaždinske županije i Grada Varaždina, uz obalu rijeke Drave u kojem sudjeluje preko 320 izvođača te jedna potpuno nova manifestacija 'Varaždinska štruklijada' s čime još jednom pokazujemo koliko truda ulažemo u promociju naših OPG-a i domaće gastronomije - naglasila je Martinčević, koja je ujedno pozvala sve žitelje Varaždinske županije na događanja koja su pred nama.

'Varaždinska štruklijada', manifestacija koju Varaždinska županija organizira po prvi puta, ove će se godine održati u atriju Županijske palače u subotu 14. rujna.

Od 13 do 15. rujna, u Paki će se održavati već tradicionalna manifestacija Dani vrganja i tartufa.

Predsjednik Županijske skupštine mr. sc. Alen Runac, najavio je onaj najslužbeniji dio programa.

- Kao i svake godine u Katedrali Blaženog uznesenja Djevice Marije održati će se Sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije. Ona će biti služena u četvrtak, 5. rujna, u 18 sati. U petak, 6. rujna, u 10 sati će kod Središnjeg križa na Varaždinskom groblju biti položeni vijenci u spomen na sve preminule građane i branitelje Županije, a prije toga odati ćemo počast i pokojnom županu Mlinariću – rekao je Runac.

U petak u 17 sati će u HNK-u u Varaždinu biti održana svečana sjednica Varaždinske županije, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Županije za 2019. godinu.

Nagradu za životno djelo dobit će Marija Cafuk, jedna od najznačajnijih poljoprivrednica u Varaždinskoj županiji, nagrada za iznimna postignuća dodijeljena je Željku Krajan i osnovnoj školi 'Vladimira Nazora' Sveti Ilija, nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Drugoj gimnaziji Varaždin, Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru te Jasni Jakovljević, intendantici HNK u Varaždinu.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić najavio je niz kapitalnih projekata čiji će se radovi ovih dana započeti, odnosno za koje će se ovih dana potpisati ugovori s izvođačima.

- Mnogi drugi u našoj zemlji bi bili sretni da na godišnjoj razini mogu realizirati barem tri ovakva projekta čija je vrijednost oko 120 od ukupno preko 740 milijuna kuna ugovorenih i realiziranih europskih projekata. U našoj Županiji to je jedan kontinuitet i jako nam je drago da je tako i na to smo ponosni - rekao je Čačić te najavio kako će se danas obilježiti početak radova na energetskoj obnovi Minerve čija je vrijednost 82,5 milijuna kuna, radovi na Domovima zdravlja u Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama ukupne vrijednosti 9,9 milijuna kuna, a u petak će se obilježiti početak radova na obnovi Doma za starije i nemoćne u Varaždinu čija je vrijednost 31,9 milijun kuna.

Župan Čačić najavio je i postavljanje skulpture carice Sisi, akademskog kipara Nenada Opačića koje će biti ove subote 7. rujna, nakon čega slijedi program husara koji će već tradicionalno obaviti svoj prijavak županu.

Programi

4. RUJNA 2019. – SRIJEDA

19.00 sati - podizanje balona LUDBREG, park, Ulica Alojzija Stepinca 16

5. RUJNA 2019. - ČETVRTAK

19.00 sati - podizanje balona PETRIJANEC, Nogometno igralište

7. RUJNA 2019. – SUBOTA

9.00 sati -  postavljanje skulpture Opačića u atriju Županijske palače

10.00 - prijavak husara županu – ispred Županijske palače

20.00 sati – modna revija, atrij Županijske palače

13. RUJNA 2019. – PETAK

Dani vrganja i tartufa u Paki

19.30 sati – svečano otvorenje Folkofonije – Kapucinski trg

20.00 sati – koncert ansambla LADO – Kapucinski trg

14. RUJNA 2019. – SUBOTA

9.00 – 13.00 sati – Varaždinska štruklijada, atrij Županijske palača

18.30 sati – Prva Folklorna gala večer – Kapucinski trg

21.00 sati – CARMINA BURANA – obala rijeke Drave

15. RUJNA 2019. – NEDJELJA

11. 30 -13.30 sati – DJEČJA FOLKOFONIJA , Kapucinski trg

20.00 sati – DRUGA Folkofonijska večer, Kapucinski trg

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!