Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Župan Čačić uputio čestite novoizabranom biskupu mons. Radošu te zahvalu dosadašnjem biskupu mons. Josipu Mrzljaku
Damir Spehar/Pixsell

PORUKA

Župan Čačić uputio čestite novoizabranom biskupu mons. Radošu te zahvalu dosadašnjem biskupu mons. Josipu Mrzljaku

- Primite stoga moje najiskrenije čestitke te se već sada radujem našem prvome susretu, a biti će sasvim sigurno prilike za puno njih - poručio je Radimir Čačić.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić uputio je čestitku novoizabranom biskupu Varaždinke biskupije mons. Boži Radošu, ali i zahvalu dosadašnjem biskupu Varaždinske biskupije mons. Josipu Mrzljaku.

Županovu čestitku i zahvalu prenosimo u cijelosti.

'Preuzvišeni gospodine biskupe, mons. Bože Radoš,

s iskrenim veseljem primio sam vijest da Vas je Papa Franjo imenovao za novoga varaždinskoga biskupa te da je u Vama prepoznao osobu koja će svojim pastoralnim djelovanjem i angažmanom voditi biskupiju Varaždinsku, jednu od najmlađih Hrvatskih biskupija. Nakon prvog varaždinskog biskupa, pokojnog mons. Marka Culeja te mons. Josipa Mrzljaka koji je punih dvanaest godina predano služio vjernicima, siguran sam da ćete svoju novu, odgovornu dužnost ispunjavati na radost i zadovoljstvo svih vjernika Varaždinske biskupije, kao i da će suradnja naših dviju institucija, Varaždinske županije i Varaždinske biskupije, biti i nadalje na visokoj razini. Primite stoga moje najiskrenije čestitke te se već sada radujem našem prvome susretu, a biti će sasvim sigurno prilike za puno njih', stoji u zahvali i čestitki.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!