Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
NAJRAZNOVRSNIJI DO SAD Na Franjevačkom trgu održan treći Županijski plac: Lokalni proizvođači predstavili svoje proizvode
Varaždinska županija

PODRŽIMO LOKALNO!

NAJRAZNOVRSNIJI DO SAD Na Franjevačkom trgu održan treći Županijski plac: Lokalni proizvođači predstavili svoje proizvode

Plac održan pod sloganom 'Podržimo lokalno - kupujmo domaće!' tako se pokazao kao pun pogodak...

Na Franjevačkom trgu ove subote, 20. srpnja, održan je treći Županijski plac, sada već skoro tradicionalna manifestacija Varaždinske županije organizirana s ciljem promocije lokalnih proizvođača i njihovih proizvoda.

Treći Plac bio je najraznovrsniji dosad - na klupama se moglo naći svježe i prerađeno voće i povrće, sokovi, džemovi, vina, pčelinji proizvodi, razna ulja (uključujući i bučino), lavanda i proizvodi od lavande, proizvodi od heljde, sirevi i suhomesnati proizvodi, domaća tjestenina i mlinci, ljuti umaci, prirodna kozmetika, kaktusi i sukulenti, pekarski i slastičarski proizvodi i uporabni i ukrasni predmeti ručnog rada.

Tridesetak proizvođača izlagalo je i prodavalo svoje proizvode od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu, koji je bio iznenađujuće pun za ovo doba godine.

- Usred sezone godišnjih odmora, ovako velik broj izlagača, građana i posjetitelja baš veseli. Izlagačima je to zapravo jedinstvena prilika da dođu ovdje jedanput mjesečno te promoviraju svoje proizvode potpuno besplatno - rekla je savjetnica župana Natalija Martinčević.

Iako već sama lokacija održavanja sajma garantira dobar promet prodavačima, za podizanje atmosfere pobrinula se udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave 'Hajdina', čiji su članovi glazbom zabavljali okupljene.

Kako glazbom, tako i tradicijskom odjećom i, naravno, okusima oduševili su prisutne - vidovečki gibanik i kučanski koščičjak bili su dio ponude koja je najbrže nestala s klupa.

Plac održan pod sloganom 'Podržimo lokalno - kupujmo domaće!' tako se pokazao kao pun pogodak i manifestacija s dobrom perspektivom čije sljedeće izdanje u rujnu i građani i proizvođači već sad jedva čekaju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!