Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Margetje u Margečanu okupilo veiliki broj posjetitelja, podršku dao i zamjenik župana Tomislav Paljak
Varaždinska županija

OBIČAJI I TRADICIJA

Margetje u Margečanu okupilo veiliki broj posjetitelja, podršku dao i zamjenik župana Tomislav Paljak

Vrlo bogatim te raznovrsnim kulturno - umjetničkim, zabavnim i sportskim programom na najljepši su mogući način od zaborava sačuvani običaji i tradicija spomenutoga kraja.

Margečanski je kraj i ove godine, trinaestu godinu zaredom, tradicionalnom manifestacijom 'Margetje - tak se negda delalo' proslavio spomendan svoje zaštitnice Sv. Margarete.

Vrlo bogatim te raznovrsnim kulturno - umjetničkim, zabavnim i sportskim programom na najljepši su mogući način od zaborava sačuvani običaji i tradicija spomenutoga kraja.

631200012db1364268c5f6bf367ba227.jpg?v=2

Sajam starih zanata okupio je mještane i njihove goste koji su pristigli iz cijele županije, a sajam je razgledao i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je pohvalio organizaciju same manifestacije.

- Vidimo da i ove godine Margečan krase izložbeni štandovi udruga, OPG-ova te učeničkih zadruga koji predstavljaju svoje tradicionalne proizvode i rukotvorine i na taj način čuvaju tradiciju te običaje svojega kraja. Udruga Margareta radi na  intenziviranju društvenog i kulturnog života margečanskog i radovanskog kraja, a istodobno radi na očuvanju tradicije i očuvanju starih obrta - rekao je Paljak te dodao kako ovako veliku manifestaciju u malome mjestu poput Margečana mogu organizirati samo ljudi koji su istinski privrženi svome kraju, a imaju mnogo toga za pokazati mnogobrojnim posjetiteljima.

dc74d3e680bf87b0cd3d41711ffa7955.jpg?v=2

079bf21e35ffcefa80d1b28d58732090.jpg?v=2

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!