Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Tradicionalno natjecanje orača Varaždinske županije 20. srpnja u Malom Bukovcu
Ilustracija

PRIJAVITE SE

Tradicionalno natjecanje orača Varaždinske županije 20. srpnja u Malom Bukovcu

Iz Udruge pozivaju sve natjecatelje da se prijave na edukaciju orača koja će biti održana 18. i 19. srpnja u poslijepodnevnim satima.

U subotu, 20. lipnja, u Svetom Petru u općini Mali Bukovec, na parceli Texas OPG-a Mužic Krunoslav, bit će održano 14. natjecanje orača Varaždinske županije.

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije ovo tradicionalno natjecanje organizira u suradnji s Varaždinskom županijom, Općinom Mali Bukovec i Ministarstvom poljoprivrede.

Iz Udruge pozivaju sve natjecatelje da se prijave na edukaciju orača koja će biti održana 18. i 19. srpnja 2019. u poslijepodnevnim satima. Sve zainteresirane natjecatelje mole da se prijave najkasnije do ponedjeljka, 15. srpnja, na broj 091/488-2972.

Uoči samog natjecanja, 20. srpnja, za sve natjecatelje je obavezno probno oranje s početkom u 8 sati.

- Natjecanje će se ponovno održati u dvije kategorije, plugova ravnjaka te plugova premetnjaka, a ocjenjivat će se svaki detalj, od otvaranja prve brazde, preko dubine brazde, složenosti oranja, pa sve do cjelokupnog dojma. Pobjednici će predstavljati Varaždinsku županiju na 17. Državnom natjecanju u oranju koje će u rujnu biti održano u Sunji - stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!