Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
PRIMOPREDAJA Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije četiri nova vozila za sanitetski prijevoz
Varaždinska županija

'daleko iznad okvira i hrvatskih prosjeka'

PRIMOPREDAJA Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije četiri nova vozila za sanitetski prijevoz

Vozila će biti raspoređena u sve četiri ispostave, Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije posjetili su danas župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegov zamjenik Robert Vugrin, a povod posjete bila je primopredaja četiri nova vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1.339.500,00 kuna, od čega je 539,500,00 kuna iz decentraliziranih sredstava, a 800,000,00 kuna iz sredstava Županije.

Vozila je prezentirao ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec, a tom prigodom je župan Čačić naglasio kako je Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije 'daleko iznad okvira i hrvatskih prosjeka' po broju specijalizanata, timova i kvalitete vozila u odnosu na svoju veličinu.

- I po broju specijalizanata i po broju timova te po kvaliteti vozila naš Zavod prednjači. Nažalost, u vrijeme recesije, nisu se zanavljala vozila, no proteklih nekoliko godina se to ipak intenzivno radi. I sa sljedećom godinom ćemo dobiti pet novih vozila, ali onih s pogonom na četiri kotača, a to je ipak najskuplja razina vozila, vozila koja će služiti za hitnu pomoć. Mi ćemo doći u poziciju da će sva vozila biti ispod deset godina starosti. Ona u hitnoj će biti  potpuno nova, što se tiče vozila hitne pomoći, tamo nijedno vozilo neće biti starije od pet godina, i time mi završavamo ciklus ulaganja.

f8909fa851d5b7edf644cbe92d045334.jpg?v=2

Vozila su svake godine sve bolje opremljena i to je odlično i za djelatnike i za pacijente. Inače, želim istaknuti kako ne postoji nikakav standard koliko specijalista sami Zavodi trebaju imati. Spomenimo kako je recimo prije četiri godine u Hrvatskoj bilo ukupno devet specijalizanata za hitnu pomoć, a od toga čak pet u Varaždinu. Mi smo sami sebi odredili standarde. I tako treba biti u budućnosti i toga se treba držati - rekao je župan Čačić.

Ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec je naznačio kako su vozila opremljena po svim suvremenim propisima i standardima.

- Vozila će inače biti raspoređena u sve četiri ispostave, Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg. Kada se nova vozila uvedu u promet, izlučiti će se iz upotrebe četiri najlošija vozila. Naglašavam kako Zavod ima 15,5 timova sanitetskog prijevoza, a to znači 31 vozilo, 31 vozača i 16 medicinskih tehničara/sestara - zaključio je Mladen Smoljanec.

Primopredaji vozila nazočio je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Vladimir Kozjak.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!