Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
DHMZ ukinuo obranu od tuče raketama, Varaždinska županija poziva poljoprivrednike da osiguraju svoju proizvodnju
Varaždinska županija

OBAVIJEST

DHMZ ukinuo obranu od tuče raketama, Varaždinska županija poziva poljoprivrednike da osiguraju svoju proizvodnju

Iz DHMZ-a navode da su razlog tome ograničena financijska sredstva i male količine raspoloživih protugradnih raketa te da su zbog toga raketnu komponentu obrane od tuče u mogućnosti provoditi samo na istočnom branjenom području.

U Varaždinskoj županiji će Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvatske (DHMZ) tijekom ove sezone operativnu obranu od tuče provoditi samo prizemnim generatorima, a ne i raketama.

DHMZ poslove operativne obrane od tuče provodi sukladno Pravilniku o operativnom djelovanju sustava od obrane od tuče, a Varaždinska županija je jedna od 12 županija, uz Grad Zagreb, čije područje je sustavno branjeno od tuče.

Varaždinska županija ove sezone od tuče neće biti branjena raketama, o čemu je DHMZ službeno obavijestio Županiju. Iz DHMZ-a navode da su razlog tome ograničena financijska sredstva i male količine raspoloživih protugradnih raketa te da su zbog toga raketnu komponentu obrane od tuče u mogućnosti provoditi samo na istočnom branjenom području, na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te dijelu Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije.

S obzirom na to, Varaždinska županija još jednom poziva poljoprivrednike da svoje usjeve i nasade osiguraju putem EU polica.

- Napominjemo da Županija i ove godine provodi mjeru pod nazivom „Održiva poljoprivredna proizvodnja“, a koja je uvedena s ciljem da se poljoprivrednike rastereti u redovnom poslovanju te ih potakne da osiguraju svoje usjeve, nasade i stoku. Zahtjev se podnosi na posebnom obrascu, koji se može dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije ili preuzeti na internetskoj stranici www.varazdinska-zupanija.hr - istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!