Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Predstavljena Maturantika 2019: Plesni i sportski dan, maturantski mimohod i bezalkoholna piva u Parku mladih
Varaždinski.hr

Maturanti nastupaju

Predstavljena Maturantika 2019: Plesni i sportski dan, maturantski mimohod i bezalkoholna piva u Parku mladih

Tri dana ludnice po nekoliko gradskih lokacija, uz najveću zabavu u varaždinskom Parku mladih.

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je najavljena 2. Maturantika, organizacija programa dana maturanata za učenike četvrtih razreda srednjih škola Varaždinske županije.

Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, načelnik PU Varaždinske Predrag Benčić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek najavili su koji će se programi u tri dana, od 20. do 22. svibnja, odvijati diljem grada.

Prvi dan, 20. svibnja, maturanti će se okupiti u Parku mladih u 13 sati kada kreće mimohod do Županijske palače, gdje će se birati i proglasiti naj maturantska odora. Od 14 sati nadalje slijedi nastup DJ-a Davida Mašića.

Drugi dan, 21. svibnja, nazvan je sportskim danom – 'Sportom protiv ovisnosti'. Vježbat će se na spravama, a najizdržljivijima će se uručiti nagrade. Program se ponovno nastavlja ud DJ-a Mašića.

Posljednji, treći dan, 22. svibnja, je plesni dan: 'Nasilje ne želim, quadrilli se veselim!'. Stotine maturanata u 12 sati na Kapucinskom trgu tradicionalno će zaplesati quadrillu. DJ Mašić nastavlja s puštanjem glazbe i taj dan od 14 sati u Parku mladih.

U slučaju lošeg vremena, programi DJ-a bit će održani u sportskoj dvorani Graberje.

- Na dobrim iskustvima od prošle godine puni nade ulazimo u razdoblje kada će se maturanti okupljati i završiti svoje srednjoškolsko obrazovanje. Ove će godine biti nešto više od 1500 maturanata – rekao je Paljak.

- Svima je u interesu da Dani maturanata priđu što bezbolnije za građane i učenike. Pružit ćemo maturantima njihovo mjesto gdje mogu biti svoji. U Parku mladih nudit će se bezalkoholna piva, bit će dovoljan broj toi-toijeva i osigurani štandovi na kojima će se prodavati hrana i piće – rekla je dogradonačelnica Malenica.

Grad i Županija će dati po 40 tisuća kuna za organizaciju 2. Maturantike.

- Prošle godine zabilježen je samo jedan slučaj predoziranja alkoholom. Doduše, bilo je i krađa, koje nismo tako tretirali jer su to većinom bile međusobne učeničke nepodopštine – rekao je načelnik PU Varaždinske.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!