Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Župan Čačić sa suradnicima obišao Općinu Breznički Hum te posjetio lokacije važne za građane
Varaždinska županija

OBILAZAK

Župan Čačić sa suradnicima obišao Općinu Breznički Hum te posjetio lokacije važne za građane

Nakon obilaska radova održan je obilazak Vatrogasne zajednice Breznički Hum


U suobtu, 3. svibnja, župan Varaždinske županije Radimir Čačić obišao je nekoliko lokacija u Općini Breznički Hum.

Zajedno sa surdnicima, savjetnicom Natalijom Martinčević, županijskim vijećnicima Nenadom Koščakom i Kristijanom Hublinom, ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim te načelnikom Općine Breznički Hum Zoranom Hegedićem, obišao je početak radova u Butkovcu na prometnici ŽUC-a. U Butkovcu su naime započeli radovi vrijedni 512 tisuća kuna koju s 75% financira Županijska uprava za ceste, dok Općina Breznički Hum sudjeluje s 25% financijskih sredstava.

Na navedenoj prometnici rješava se odvodnja te se radi biciklistička staza u dužini od 270 metara. 

Nakon obilaska radova, održan je obilazak Vatrogasne zajednice Breznički Hum u koju ulaze DVD Breznički Hum, DVD Ščepanje i DVD Radešić koja ukupno broji 250 članova. Treba istaknuti kako je DVD Breznički Hum središnje dobrovaljno vatrogasno društvo te zajednice, osnovano je još davne 1934. godine.

Sastanak s županom održao se u prostorijama DVD-a Ščepanje, a župana sa suradnicima primio je predsjednik Vatrogasne zajednice Breznički Hum Branko Matak.

Ovaj posjet članovima DVD-a nastavak je obilaska dobrovoljnih vatrogasnih društava koje je župan obećao prilikom prijema za članove dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja cijele Varaždinske županije.

U pratnji župana osim gore navedenih prisutan je bio i Renato Podbojec, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. 

- Drago mi je da smo ovdje u Brezničkom Humu posjetili lokacije važne za građane. Naime, i početak radova na prometnici gdje se radi biciklistička staza i posjet vatrogascima važni su segmenti društvenog života Općine Breznički Hum, a to su sigurnost na prometnicama i sigurnost naših građana o kojima se brinu vrijedni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. Varaždinska županija pomaže i u jednom i drugom segmentu i tako će biti i dalje - rekao je Čačić.

Župan je naglasio kako Varaždinska županija financijski pomaže i dobrovoljna vatrogasna društva, koja osim redovnog financiranja kroz Zajednicu dobiju i određena financijska sredstva kroz natječaj za Udruge, a Varaždinska županija ove je godine u proračunu za Udruge osigurala čak 30% više nego prošlih godina.

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije ima preko 10.000 članova te preko 2.000 operativaca, a Županija izdvaja oko 900.000 kuna na godišnjoj razini za rad Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Nakon održanog obilaska prometnice i održanog sastanka s vatrogascima, župan je sa suradnicima posjetio Vinariju Šafran gdje je održana degustacija vina. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!