Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
PRIJEM Varaždinska županija za udruge izdvojila 1.300.000 kuna te tako povećala izdvajanja za njihov rad za čak 30 posto
Varaždinska županija

ZA OPĆE DOBRO

PRIJEM Varaždinska županija za udruge izdvojila 1.300.000 kuna te tako povećala izdvajanja za njihov rad za čak 30 posto

U Županijskoj palači je priređen prijem za predstavnike udruga koje su se javile na 'Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro'.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević priredili su u Županijskoj palači prijem za predstavnike udruga koje su se javile na 'Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro' koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini'.

Tako je malo manje od 200 predsjednika i predstavnika Udruga imalo prilike čuti od župana koje sve projekte provodi Županijska vlast na mnogim područjima, a bilo je i prilike za neformalni razgovor o aktivnostima samih udruga, planovima te o zajedničkoj suradnji između udruga i Varaždinske županije.

Županija je inače raspisala Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini 14.01.2019. godine te je financiranje odobreno odobreno u ukupnom iznosu 1.302.150,00 kn.

Financiranje udruga je uvećano za 300 tisuća kuna, a ono se odnosi na prioritetna područja kao što sui aktivnije sudjelovanje mladih u društvu, zaštita i promicanje ljudskih prava, zaštita okoliša i prirode te zaštita životinja, zaštita i očuvanje biološke raznolikosti Županije i promocije vrijednosti lokalne zajednice od značaja za Županiju, promocije poljoprivrede i šumarstva, promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, civilne zaštite i zaštite i spašavanja, promicanje sporta, kulture, tehničke i informatičke kulture, zaštite zdravlja,  razvoja socijalnih usluga, socijalnog poduzetništva i humanitarnih djelatnosti.

Župan Čačić u pozdravnom je govoru pohvalio rad i aktivnosti samih udruga.

- Ove godine financiramo ukupno 193 udruga, trideset udruga više nego prošle godine dobiti će novce. Ima jedna dobra izreka koja veli da volonteri nisu plaćeni zato jer su bezvrijedni nego zato što su neprocjenjivi. Za pomake u društvi i u međuljudskim odnosima, za kreativnost društva udruge su zaista suština, bolje rečeno tkivo koje okuplja sportaše, vatrogasce, lovačka društva, društva invalida. Županija to prepoznaje i mi smo za jednu trećinu podigli iznos financiranja udruga. Moram istaknuti kaoo nam je proračun stabilan, pa će i daljnje finnaciranje biti stabillno i korektno. Socijalno osjetljive skupine dobile su veliki dio financijskih sredstava, društva invalida najviše, umirovljenici su dobili veliki dio financijskih sredstava. Da, pomažemo im jer su vrlo aktivni, dobili su božićnice i uskrsnice, briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi je naša moralna obveza. No, hvala I čestitke svima koji svoje vrijeme i entuzijazam koriste za društvenu korist - rekao je župan Čačić.

Prijemu je nazočio i zamjenik župana Tomislav Paljak te predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Vladimir Kozjak.

Predstavnici udruga iskazali su zadovoljstvo dobivenim sredstvima, ali i prijemom naglasivši izuzetno dobru i konstruktivnu suradnju s županijskom vlašću.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!