Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
VAŽNO ZA MJEŠTANE U Kučanu Gornjem otvorena ambulanta opće medicine Doma zdravlja Varaždinske županije: Usluge će koristiti preko 600 osiguranika
Varaždinska županija

ZDRAVSTVO

VAŽNO ZA MJEŠTANE U Kučanu Gornjem otvorena ambulanta opće medicine Doma zdravlja Varaždinske županije: Usluge će koristiti preko 600 osiguranika

Ambulanta s radom počinje već danas u popodnevnoj smjeni, a kako je najavila dr. Krizman Vukinec raditi će parne dane popodne, dok će neparne raditi ujutro.

U Kučanu Gornjem je danas, 24. travnja, započela je s radom ambulanta Doma zdravlja u Kučanu Gornjem.

Na prvi dan rada ambulantu su službeno otvorili župan Varaždinske županije Radimir Čačić i ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec.

Ukupno preko 600 osiguranika koliko trenutno ova ambulanta broji, moći će koristiti usluge opće odnosno obiteljske medicine u Kučanu Gornjem.

Ovo otvorenje važno je za mještane, ne samo Kučana Gornjeg već i Donjeg Kućana, Kučan Marofa i Zbelave s obzirom da je ukupan broj stanovnika koji živi u ova četiri prigradska naselja oko 4000.

Ambulanta s radom počinje već danas u popodnevnoj smjeni, a kako je najavila dr. Krizman Vukinec raditi će parne dane popodne, dok će neparne raditi ujutro.

- Najveća vrijednost ovog projekta je činjenica da jedan utemeljen zahtjev građana Kučana Gornjeg koji je dio Grada Varaždina, ali je u određenoj mjeri dislociran i gdje imamo preko 20% građana preko 65 godina koji nisu savršeno pokretni i kojima je potrebna pomoć, ispunjen. Primarno zdravstvo posebno je važno u takvim sredinama.  Upravo danas su protekle tri godine od početka inicijative i drago mi je da je danas ova ambulanta krenula s radom, a prema informacijama koje sam dobio i građani su zahvalni na početku rada ove ambulante.  Nadamo se da će u vrlo kratkom roku rasteretiti i susjedne ambulante i da ćemo uskoro popuniti broj osiguranika do pune kvote - naglasio je župan Čačić.

Župan Čačić je naglasio kako je ambulanta dobila sve potrebne dozvole  te je dr. Krizman Vukinec s današnjim danom u potpunosti spremna za rad. Ambulanta je adekvatno uređena, ima i lift što je vrlo važno te je medicinski kvalitetno opremljena.

Ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec također je izrazio zadovoljstvo današnjim početkom rada ove ambulante, te je naglasio kako je uloga lokalne zajednice da prepozna potrebu i interes za otvaranjem ambulanta u svojim zajednicama.

- Ova ambulanta na današnji dan ima 614 pacijenata. Zakonski minimum  je 1270 ali tijekom prve godine se dozvoljava i manje.  Vjerujem da ćemo uz kvalitetan rad naše doktorice dosegnuti potreban broj pacijenata - naglasio je Podbojec.

Dr. Barbara Krizman Vukinec također je pohvalila današnje otvorenje i istaknula zadovoljstvo.

- Kada sam čula da će se otvoriti ovdje ambulanta, došla sam do ravnatelja i ponudila se da ovdje radim i zato sam jako sretna i ponosna. Cilj je da dođemo do potrebnog broja pacijenata i da se približimo građanima te da im omogućimo neke usluge poput vađenja krvi, holtera tlaka, holtera srca, spirometrije i na taj način rasteretimo i kolege u Općoj bolnici - zaključila je dr. Krizman Vukinec.

Uz župana Radimira Čačića na otvorenju su prisutni bili i savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenik župana Robert Vugrin, gradski vijećnik Miroslav Marković, predsjednica mjesnog odbora Kučan Gornji Tamara Šabić, vlasnik objekta Gabrijel Draganić te brojni mještani.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!