Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Korisnicima Doma za starije i nemoćne župan Čačić čestitao Uskrs i najavio energetsku obnovu zgrade
Varaždinska županija

USUSRET USKRSU

Korisnicima Doma za starije i nemoćne župan Čačić čestitao Uskrs i najavio energetsku obnovu zgrade

Čačić je rekao da su mu posebno lijepi susreti s korisnicima Doma, u kojem se različitim aktivnostima i programima potiče zajedništvo. Izvijestio je korisnike da je u tijeku realizacija velikog EU projekta energetske obnove zgrade.

Na Veliku subotu, 20. travnja, župan Radimir Čačić, savjetnica Natalija Martinčević, zamjenici Tomislav Paljak i Robert Vugrin sa suradnicima su već tradicionalno posjetili korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

U pratnji ravnateljice Vesne Vidović Oreški, predsjednice Upravnog vijeća Doma Mire Letić i predsjednika Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Varaždinske županije Vladimira Kozjaka, obišli su 300-tinjak korisnika, kojima su podijelili puding za ručak, čokoladna jaja i zečeve. 

- Želimo vam sretan Uskrs uz obilje zdravlja i mira - poželjeli su umirovljenicima.

Župan Čačić je rekao da su mu posebno lijepi susreti s korisnicima Doma, u kojem se različitim aktivnostima i programima potiče zajedništvo. Izvijestio je korisnike da je u tijeku realizacija velikog EU projekta energetske obnove zgrade, kojim će im biti osigurani još kvalitetniji uvjeti smještaja.

- Ove godine će Dom za starije i nemoćne osobe proslaviti 40 godina rada, a u obnovu zgrade će biti uloženo 28 milijuna kuna. Iz EU fondova osigurali smo 14,6 milijuna kuna, a iz nacionalnog fonda još 7,3 milijuna kuna. To je značajna investicija, jer ne samo da će zgrada vizualno promijeniti izgled, nego će se ostvarivati uštede na energentima i osigurati kvalitetniji uvjeti boravka. Osim što će biti rekonstruirane kotlovnice, obnovljene fasade i postavljena solarna elektrana, za korisnike je posebno važno što će sve sobe biti klimatizirane - rekao je župan Čačić.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!