Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
FOTO Podjela pisanica na placu više no popularna, 5000 jaja planulo za 20 minuta
Varaždinska županija

PISANICE ZA SVE

FOTO Podjela pisanica na placu više no popularna, 5000 jaja planulo za 20 minuta

Uz župana Čačića, poklon-pakete su podijelili predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević, direktor Radio Sjeverozapada Božidar Levanić sa suradnicima te predstavnici partnera.

'Sretan i blagoslovljen Uskrs želim svim građankama i građanima Varaždinske županije, da ove blagdanske dane provedu u krugu svoje obitelji, ispunjeni mirom i radošću', poželio je župan Radimir Čačić na Veliki četvrtak, 18. travnja, na Varaždinskom placu.

Tamo je uoči Uskrsa održana tradicionalna manifestacija Uskrsna pisanica, koju je Radio Sjeverozapad i ove godine organizirao uz potporu Varaždinske županije. Građanima je poklonjeno 5.000 uskrsnih pisanica, odnosno poklon-paketa koji se sastoje od jaja i boja za pisanice. Uz župana Čačića, poklon-pakete su podijelili predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević, direktor Radio Sjeverozapada Božidar Levanić sa suradnicima te predstavnici partnera.

Zanimanje je bilo veliko, a poklon-paketi su podijeljeni u svega 20-ak minuta. OPG Kotolenko pripremio je degustaciju blagdanskog vina, a obitelj Marije Cafuk iz Domitrovca je i ove godine za građane pripremila vreće krumpira. U projekt su bili uključeni i TP Varaždin, OPG Šincek te Gradska tržnica Varaždin.

Radio Sjeverozapad je manifestaciju Uskrsna pisanica pokrenuo 2014. godine s ciljem njegovanja tradicije i čuvanja tradicionalnih vrijednosti ovoga kraja, a uz potporu Varaždinske županije.

Dodajmo da su župan Čačić i savjetnica Natalija Martinčević na Varaždinskom placu obišli i štand Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije 'Zipka'.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!