iznimna vinska večer

Nova vinska radionica ‘Vinski lideri Varaždinske županije’ 28. siječnja u Ludbregu

Bit će to nova, iznimna vinska večer koju će ponovno voditi višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac Siniša Lasan.

Nakon što je prošli tjedan održana prva, iznimno uspješna
radionica ‘Vinski lideri Varaždinske županije’, ovoga utorka, 28.
siječnja, slijedi nova radionica u Ludbregu. Održana će biti u
hotelu Amalia, Trg Sv. Trojstva 26, Ludbreg, s početkom u 17
sati.

Bit će to nova, iznimna vinska večer koju će ponovno voditi
višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac
Siniša Lasan. Svi detalji o radionici i načinu
prijave dostupni su na sljedećem linku.

Siniša Lasan je prošli tjedan oduševio 47 sudionika prve
radionice, tijekom koje je predstavljeno i kušano 19 vina.

Nakon pozdravnog pjenušca Rose Iskra vinarije Najman, uslijedili
su sauvignoni Mežnarić i
Bolfan, rajnski rizlinzi Kopjar
i Stručić, graševine Kirić,
Crnko, Šafran,
Kopjar i Stručić, pinoti crni
Kopjar, Mežnarić,
Crnko, Bolfan i
Najman, a u desertnoj klasi muškat
Kežman, traminci Crnko i
Šafran te Cuvee IBPB Crnko.

Obje radionice održavaju se u sklopu 28. međunarodne izložbe
mladih vina ‘Vincekovo 2020.’, čiji je organizator Udruga
vinograda ‘Trsek’ Ludbreg, a pokrovitelji Varaždinska
županija i Grad Ludbreg.

– Kvaliteta vina je iznenadila auditorij, dojmova je puno, a
prilika još više. Udruga vinogradara Trsek i Ludbreg su već 27
godina domaćini Međunarodne izložbe mladih vina na koju svoja
najbolja vina šalju vinarije iz cijele Varaždinske županije,
susjednih vinogorja, cijele Hrvatske, Slovenije i Mađarske.
Dvadeset sedam godina kompetentne ocjenjivačke komisije
vrednovale su kušano, diplome su se marljivo vješale po zidovima,
a za vina, vrlo solidna vina Hrvatska, a ni svijet nisu znali.
Pred 28. izložbu župan Radimir Čačić i prvi suradnici uočavaju
nedostatke i nišu na prenapučenom vinskom tržištu, pristupaju
likovnom redizajnu izložbe, uvode naziv ‘Vincekovo’, dovode uz
standardne suce na ocjenjivanje ugledne sommelijere iz Hrvatske,
Mađarske i Slovenije, postavljaju prvi put dobro osmišljene
degustacijske radionice i nude pomoć domaćim vinarijama u
ozbiljnijem pristupu nacionalnoj pa i svjetskoj sceni
– ističe Ivan Goričanec, koji je pratio
prvu vinsku radionicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije