UPISI U SREDNJU ŠKOLU

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEC Upisi u novu školsku godinu

Budući da iz godine u godinu zanimanje za Ekonomsku i trgovačku školu raste, svake se godine već na prvome upisnome roku popuni svako slobodno mjesto. Škola nudi mogućnost upisa četverogodišnjih i trogodišnjih obrazovnih programa

Od četverogodišnjih programa to su: Ekonomist,  Komercijalist, Komercijalist (odjel za sportaše), Hotelijersko-turistički tehničar i Upravni referent, a od trogodišnjih: Prodavač i Administrator.

Novost u našim programima jest Komercijalist, odjel namijenjen i prilagođen učenicima sportašima. Prednosti ovog programa očituju se u jednosmjenskoj nastavi, individualnom pristupu svakom učeniku, dogovoru oko usmenih i pisanih provjera te dodatni bodovi pri upisu za ostvarene uspjehe na natjecanjima.

Obrazujemo učenike i u  novom strukovnom kurikulumu u programu Prodavača, tzv. dualni sustav obrazovanja.

Učenici imaju više sati prakse, pripremaju se za konkurentnost na tržištu rada, stječu potrebne digitalne kompetencije i radom se pripremaju za buduće zanimanje. Učenike doista pripremamo za  život, provode se natječaji za posao (učeničku praksu) pa se učenici moraju dobro pripremiti, napisati životopis, molbu i javljati se na natječaje te odraditi razgovor za posao kako bi bili primljeni na praksu i potpisali ugovor s poslodavcem.

Da smo zaista svestrani, pokazuju brojni projekti, događaji, ali i humanitarne aktivnosti u koje se redovito i sa zadovoljstvom uključujemo.

Škola nudi učenicima pregršt izvannastavnih aktivnosti kroz sudjelovanje u projektima, a samo neki od njih su: Ja, poduzetnik modernog doba, Europa u školi, Pub kviz za maturante, Čitanjem do zvijezda, Mirisni vrt, Poezija za van – Poetry to go itd. Našim je učenicima ponuđena mogućnost pohađanja dodatne, dopunske i fakultativne nastave iz Španjolskog jezika, Matematike, Računovodstva, Informatike, Dramske i literarne grupe, Novinarske grupe, Primijenjene biologije, Ekološke proizvodnje hrane, Primijenjene kineziologije i brojnih drugih, ali učenicima omogućujemo i pripreme za Državnu maturu. Između ostaloga, škola učenicima nudi i mogućnost stjecanja Deutsches Sprachdiplom, njemačke jezične diplome kojom se potvrđuje poznavanje njemačkoga jezika na B1 i C1 razini.

Također bismo se željeli pohvaliti našom učeničkom zadrugom Terra Economica  čiji je rad prepoznat diljem Hrvatske. Sudjelovali smo na raznim manifestacijama i sajmovima gdje su proizvodi učeničke zadruge prepoznati i istaknuti među ostalima. Za proizvodnju nam uvelike koristi naš Mirisni vrt u kojem je posađeno pregršt biljaka koje učenici i nastavnici njeguju cijele godine.

Prošle smo godine uredili i kutak za učenike, tj.  caffe bar za opuštanje tijekom odmora, oslikali i preuredili sve učionice koje su tehnički opremljene, a učenicima omogućili ormariće za pohranu osobnih stvari, no što sve nudimo, vidjet ćete sami.

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec mjesto je kojemu se svi rado vraćaju, gdje svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem. Škola im je darovala temelje za uspješne karijere. Dokaz tome su i brojni sadašnji profesori i suradnici, a nekadašnji bivši učenici škole. Naši bivši učenici nisu samo profesori. Svatko od njih je jedinstven, što nam pokazuje i svestranost njihovih sadašnjih zanimanja.

Stoga dragi osmaši, dragi roditelji, ukažite nam povjerenje i dođite da zajedno izgradimo temelje vaših budućih života! Nestrpljivo vas iščekujemo!

Podatci o školi:

Ekonomska i trgovačka škola

Vladimira Nazora 36

40 000 Čakovec

Telefon: 040/312-520

E-pošta: ets@ets.hr

Facebook: www.facebook.com/ETS.Cakovec

Najnovije