upisi u srednju školu

RAZIGRAJ SVOJE ZNANJE, neka tvoj izbor bude GJSČ!

Gimnazijsko šarenilo: široka paleta sposobnosti i vještina, duboki i sigurni temelji za nastavak obrazovanja, dinamični srednjoškolski dani

Moderan, ugodan, zanimljiv, izvrsno opremljen – epiteti su koji krase prostor naše škole, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. No, škola nije samo prostor. Škola su ljudi, ozračje, događanja. Upravo su to kvalitete naše škole: motivirani učenici i nastavnici, prijateljsko, suradničko ozračje i brojni sadržaji koji omogućuju razvoj interesa i potencijala svakoga učenika.

Već šezdeset godina naša škola sustavno i sveobuhvatno priprema učenike za nastavak školovanja na hrvatskim i svjetskim sveučilištima.

Nudimo četiri usmjerenja: opću, prirodoslovno-matematičku, jezičnu i prirodoslovnu gimnaziju.

Dok se u općoj gimnaziji stječu znanja iz svih općeobrazovnih nastavnih predmeta, jezična gimnazija nudi povećan broj sati učenja stranih jezika. Prirodoslovno-matematička gimnazija uključuje veći fond sati matematike, fizike i informatike, a prirodoslovna se gimnazija temelji na uravnoteženom odnosu matematike, kemije, fizike i biologije s posebnim naglaskom na laboratorijskim vježbama.

Ono što našu školu čini posebnom gimnazijsko je šarenilo. Petnaestak izbornih predmeta te tridesetak oblika međukurikularnih aktivnosti koje zajednički kreiraju učenici i nastavnici doprinosi pozitivnom duhu škole. Potičemo učenike da otkriju i razvijaju svoje interese i da se njima bave u školi te nudimo sadržaje iz svih područja: od svih grana umjetnosti, područja znanosti, informatike, robotike do životnih vještina i jezika.

U našim prostorima djeluje Centar izvrsnosti iz matematike, fizike, kemije i biologije Međimurske županije što otvara mogućnost nadograđivanja znanja uz podršku iskusnih nastavnika. Učenici u našoj školi imaju mogućnost steći međunarodne jezične diplome iz njemačkog (DSD) i francuskog jezika (DELF), a isto se tako mogu uključiti u brojne međunarodne projekte i razmjene učenika sa školama iz Nizozemske, Poljske i Hrvatske.

Kod učenika potičemo suradnju, poduzetnost, (samo)kritičnost, razvijamo samostalnost i osposobljavamo ih za cjeloživotno učenje. Otvorena komunikacija između učenika i nastavnika, ugodno radno ozračje, usmjerenost na izvrsnost, inspirativan timski rad, kontinuirano poticanje i praćenje napretka učenika naše su vrijednosti, a svojim smo rezultatima prepoznatljivi u regiji, ali i cijeloj Hrvatskoj. Potvrdu kvalitete svoga rada i učenici i nastavnici dobivaju na državnim natjecanjima u znanju gdje godinu za godinom osvajaju prva mjesta, kao i na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. U samom smo vrhu i po rezultatima u sportu.

Uključeni smo u projekt “e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola”, a Škola koristi sustav e-Dnevnika. Naši profesori ulažu puno truda i vremena u permanentno stručno usavršavanje, vlastitu izobrazbu u sklopu cjeloživotnog učenja, između ostaloga i u KA1 projektu “Učim, vrednujem, napredujem”. Skrbimo o interesima i osjećajima učenika kako bismo ih osposobili za odgovorno i aktivno djelovanje u svojem užem i širem okružju.

Uz brojne aktivnosti koje se odvijaju u školi, projekte u kojima učenici sudjeluju i sami iniciraju, nagrade i priznanja, rezultate državne mature, uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, učenike pripremamo za uspješan nastavak školovanja, usađujući im spoznaju da je znanje trajna vrijednost.

Spoj tradicije i suvremenoga, bogata i široka paleta sadržaja, izvrsni rezultati na svim razinama i u svim područjima ono je što Gimnaziju čini sigurnim i dobrim izborom, kako za one koji već dobro znaju čime se žele baviti, tako i za one koji se još uvijek nisu odlučili.

Veselit će nas, dragi osmaši, budete li odlučili upisati Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec i postati dio naše gimnazijske obitelji!   

Klara

U ovoj nas školi uče kolegijalnosti i razvoju socijalnih vještina. Osim toga, svaki učenik ima priliku širiti svoje vidike i vještine u izvannastavnim aktivnostima kao što su glazba, strani jezici, sport… Imamo mogućnosti napredovati i dodatno se educirati ako smo spremni uvidjeti prilike i razvijati se u dobrom smjeru. Razmjene učenika koje organizira naša škola omogućuju nam putovati, upoznavati vršnjake širom Europe i usavršavati strane jezike.

Noa

Gimnazija sudjeluje u mom rastu kao učenika i kao osobe i daje mi osjećaj da sam korak bliže ostvarenju svojih ciljeva. U ugodnom ozračju i uz odličnu podršku profesora ova mi škola pruža siguran upis na željeni studij te mi otvara svaka vrata vezana uz moje interese.

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Vladimira Nazora 34, 40 000 Čakovec

www.gimnazija-cakovec.skole.hr

Najnovije