UPISI U SREDNJU ŠKOLU

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Tehni(č)ka – osigurana budućnost

Upisom u TŠČ učenici imaju mogućnost razvijati svoje interese u različitim smjerovima u redovnoj nastavi i nizu izvannastavnih aktivnosti. Jučer i danas naši učenici, sutra vrijedni i priznati majstori ili uspješni studenti na visokoškolskim ustanovama i fakultetima najveća su nam nagrada i priznanje

Tehnička škola Čakovec najveća je srednja škola u Međimurskoj županiji. U školskoj godini 2019./2020. u njoj se obrazuje oko 830 učenika u područjima elektrotehnike, računalstva i strojarstva te gimnazijskom programu. U 37 razrednih odjela pod budnim su okom više od 80 nastavnika.

Od davne 1890. do današnje Tehničke škole Čakovec (TŠČa) ispisani su brojni redci knjige iz koje su izašla mnoga imena poznata i priznata u svojoj struci.

Tehničari, obrtnici i mehaničari znanja i vještine usvojene u ovoj Školi ugrađuju u razvoj svog Međimurja, usavršavaju ih i nadopunjuju izvan granica svog zavičaja. Svjedočimo stalnim promjenama metoda, oblika rada, odgojnih pristupa. Vrijeme u kojem živimo traži brze promjene i visoke kriterije, pri čemu svatko mora dati najbolje od sebe.

Upisom u TŠČ učenici imaju mogućnost razvijati svoje interese u različitim smjerovima u redovnoj nastavi i nizu izvannastavnih aktivnosti. Jučer i danas naši učenici, sutra vrijedni i priznati majstori ili uspješni studenti na visokoškolskim ustanovama i fakultetima najveća su nam nagrada i priznanje. 

Tehnička škola Čakovec – Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu

Imenovanjem TŠČ-a centrom kompetentnosti u strojarstvu dobili smo veliko priznanje za dosadašnji rad, ali i veliku obvezu te izazov za buduće generacije nastavnika i učenika.

Novih 11 praktikuma – za CNC i CAD-CAM tehnologiju, robotiku, mehatroniku, mjernu tehniku, fluidnu tehniku, zavarivanje, industriju 4.0… opremljenih suvremenom opremom vrijednom preko 30 milijuna kuna u punoj funkciji očekujemo početkom 2022. g.

U RCK-u svoje mjesto moći će potražiti učenici – osnovnoškolci i srednjoškolci, naučnici i majstori, nastavnici i poduzetnici, svi oni koji će se željeti baviti tehnikom i stjecati nova znanja iz područja strojarstva i mehatronike, a sve pod vodstvom kvalitetnih i stručnih kadrova iz naše škole kao i partnerskih škola, institucija i gospodarskih subjekata iz našeg okruženja.   

UPISI 2020. – novo – CNC operater po dualnom modelu obrazovanja

Od rujna 2020. CNC operateri praktičnu nastavu – učenje temeljeno na radu, od prvog razreda obavljaju i u licenciranim radionicama. Modularno organizirana nastava, primjena  matematike i informatike u programiranju CNC stroja te različiti izborni moduli  temelj su razvoja kompetencija CNC operatera i dobra podloga za budućeg CNC programera.  

Gimnazijalci i tehnika

Dodana vrijednost obrazovanja u gimnazijskom razredu TŠČ-a u odnosu na druge gimnazije je što učenicima omogućavamo da 2 do 4 sata tjedno svake godine fakultativno stječu dodatna znanja iz računalstva, strojarstva ili elektrotehnike, te drugog stranog jezika. 

Školski prostor

Značajna sredstva svake godine Škola ulaže u opremanje i osuvremenjivanje školskih prostora. Praktikumi za CNC tehnologije, CAD-CAM, robotiku, računalstvo, elektrotehniku te fluidnu tehniku opremljeni su najsuvremenijim alatima, strojevima, uređajima i didaktičkim pomagalima za nastavu.  

Sve su to prostori u kojima učenici uz pomoć svojih nastavnika hvataju korak sa sadašnjošću i budućnošću u tehnici. Trud i znanje djelatnika Škole kao i vrijedni učenici takva ulaganja potiču, opravdavaju i nadahnjuju.  

Danas uspješni majstori, nekad polaznici obrtničkih zanimanja najbolja su potvrda uspješnog rada, partnerskog odnosa Škole i gospodarstvenika s učenicima i njihovim roditeljima. Na sreću nas i naših učenika, možemo biti sigurni da se u TŠČ-u obrazuju učenici za zapošljiva i dobro plaćena zanimanja. Među prvima podršku učenicima trogodišnjih zanimanja pružilo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i  obrta dodjelom godišnje stipendije od 18.000 kuna za 2019./20. za oko 140 učenika TŠČ. Najavljen je i nastavak takve podrške. 

Slobodno vrijeme u školi – razvoj timskog duha i vještina kroz igre. Svoje mentalne vještine razvijamo igrajući šah koji je završni rad naših učenika maturanata. Prostor za druženje učenika – playroom mjesto je odmjeravanja vještine igranja stolnog nogometa.   

DANI OTVORENIH VRATA 27. LIPNJA 2020.

U subotu 27. lipnja 2020. u vremenu od 9 do 12 sati, održat će se  “Dani ovorenih vrata TŠČ”, pozivamo sve učenike i roditelje da dođu i informiraju se o svemu što njih zanima vezano uz upise u 1. razred, a vezano je uz zanimanja koja nude TŠČ

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Športska 5, 40000 Čakovec Tel. +385 (40) 328 522 Web adresa: www.tsck.hr E-pošta: tsck@tsck.hr

Najnovije