upisi u srednje škole

GIMNAZIJA JOSIP SLAVENSKI ČAKOVEC Ostavi svoj trag u gimnazijskom šarenilu!

Što vas čeka u našoj školi? Vesela i nasmijana lica učenika i profesora te pregršt događanja! No, najbitnije je ono oku nevidljivo – zajedništvo, sigurnost te visoka razina motivacije što učeničke potencijale usmjerava prema najvišoj razini pripreme za nastavak školovanja na hrvatskim i inozemnim sveučilištima.

Već šezdeset godina škola uspješno obavlja svoju misiju te učenici puni znanja i vještina koračaju prema sljedećem stupnju obrazovne piramide – upisu na željeni, prvoizabrani studij.

Pripremamo ih u četiri programa: opća, jezična, prirodoslovno-matematička i prirodoslovna gimnazija. Dok se u općoj gimnaziji stječu znanja iz svih općeobrazovnih nastavnih predmeta, jezična gimnazija nudi povećan broj sati učenja stranih jezika. Prirodoslovno-matematička gimnazija uključuje veći fond sati matematike, fizike i informatike, a prirodoslovna se gimnazija temelji na uravnoteženom odnosu matematike, kemije, fizike i biologije s posebnim naglaskom na laboratorijskim vježbama.

Širokom paletom mogućnosti stvaramo jedinstveno gimnazijsko šarenilo. Uz petnaestak izbornih predmeta te trideset oblika fakultativnih predmeta koje zajednički kreiraju učenici i nastavnici stvaramo svoju vlastitu, pozitivnu sliku škole. Učenici razvijaju svoje interese u brojnim sadržajima iz svih područja: umjetničko područje, područje prirodoslovlja, informatike, robotike, životnih vještina i jezika. U našim prostorima djeluju Centar izvrsnosti iz matematike, fizike, kemije i biologije te Centar izvrsnosti iz umjetničkog područja Međimurske županije što otvara mogućnost nadograđivanja znanja uz podršku iskusnih nastavnika. Učenici u našoj školi imaju mogućnost steći međunarodne jezične diplome iz njemačkog (DSD) i francuskog jezika (DELF) te se uključiti u brojne međunarodne i ERASMUS+ projekte te razmjene učenika sa školama iz cijele Europe. Naša škola ponosno nosi titulu Škole ambasadora Europskog parlamenta.

Kako potičemo učenike da ostvare svoj maksimum? Otvorenom komunikacijom između učenika i nastavnika prepoznajemo učeničke interese. Velikom dozom individualnog pristupa kod učenika potičemo suradnju, poduzetnost, razvijamo samostalnost i osposobljavamo ih za cjeloživotno učenje. Sve zajedno zaokružujemo ugodnim radnim ozračjem, inspirativnim timskim radom, kontinuiranim poticanjem i praćenjem napretka učenika.

Po čemu smo posebni? Ponosno se ističemo svojim rezultatima u regiji, ali i cijeloj Hrvatskoj. Potvrdu kvalitete svojega rada i učenici i nastavnici dobivaju na državnim natjecanjima u znanju gdje godinu za godinom zauzimaju prva mjesta, kao i na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. U samom smo vrhu i po rezultatima u sportu.  Uključeni smo u projekt “e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola”, a Škola koristi sustav e-Dnevnika. Naši profesori ulažu puno truda i vremena u permanentno stručno usavršavanje, vlastitu izobrazbu u sklopu cjeloživotnog učenja, između ostaloga i u ERASMUS+ KA1 projektima. Skrbimo o interesima i osjećajima učenika pružajući im podršku u učenju i odrastanju. Volonterskim djelovanjem potičemo učenike na aktivan doprinos zajednici.

Visokom razinom opremljenosti te modernim interijerom izazivamo osjećaj drugog doma, a izvrsnim rezultatima na svim razinama i u svim područjima potvrđujemo da je Gimnazija siguran i najbolji izbor! Veselit će nas, dragi osmaši, odlučite li upisati Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec i postati dio naše gimnazijske obitelji!

Pridruži nam se, ostavi i ti svoj trag u paleti našeg šarenila!
Dora

Gimnazija mi je pružila priliku razvijati se u područjima kojima težim, ali i pronaći nove interese. Sastavni dio ove škole brojne su izvannastavne aktivnosti koje svakog učenika potiču da upozna sebe i otkrije svoje afinitete. Uz motivirane profesore i dobro društvo bliže smo postizanju naših ciljeva. Zajedno rastemo, napredujemo i na kraju ostvarujemo željene rezultate.

Samuel

Osim što sam u školi stekao mnoge prijatelje, upoznao sam i sebe, dobio mogućnost za razvijanje svojih vještina i talenata te priliku za sudjelovanje na mobilnostima diljem Europe u Erasmus+ projektima. Ova mi škola, osim zabave, nudi i siguran upis na fakultet koji me zanima.

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Vladimira Nazora 34, 40 000 Čakovec

www.gimnazija-cakovec.hr

www.facebook.com/gimnaCK

www.instagram.com/gimnack

T: +385 40 314 900

E: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije