UPISI U SREDNJE ŠKOLE

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA Njegujući poduzetnički duh stvaramo temelj za uspješnu karijeru

​Ekonomska i trgovačka škola Čakovec nudi mogućnost upisa četverogodišnjih i trogodišnjih obrazovnih programa. Od četverogodišnjih programa to su: Ekonomist, Komercijalist, Komercijalist (odjel za sportaše), Hotelijersko-turistički tehničar i Upravni referent, a od trogodišnjih: Prodavač (DO).

Novost u našim programima jest uvođenje dodatnog razreda usmjerenja Hotelijersko-turistički tehničar te ćemo u školskoj godini 2022./2023. upisati dva razredna odjela. Riječ je o obrazovnome programu u kojem učenici imaju priliku slušati tri strana jezika u redovnoj nastavi, uz mogućnost učenja dodatnih jezika kroz fakultativnu nastavu. Nadalje, kroz obavljanje stručne prakse u hotelima i turističkim agencijama, kao i terensku nastavu, dobivaju priliku steći praktična znanja i iskustva rada u turizmu. Općeobrazovni predmeti izvode se po gimnazijskom programu, čime učenici stječu kvalitetnu podlogu za daljnje obrazovanje. Valja istaknuti i usmjerenje Komercijalist – odjel za sportaše, koji je namijenjen i prilagođen učenicima koji se bave sportom te je kao takav jedinstven u međimurskim srednjim školama. Prednosti ovog programa očituju se u jednosmjenskoj nastavi, dogovoru oko usmenih i pisanih provjera te dodatni bodovi pri upisu za ostvarene uspjehe na natjecanjima. Obrazujemo učenike i u novom strukovnom kurikulumu u programu Prodavača, tzv. dualni sustav obrazovanja. Učenici imaju više sati prakse, pripremaju se za konkurentnost na tržištu rada, stječu potrebne digitalne kompetencije i radom se pripremaju za buduće zanimanje.

Da smo zaista svestrani, pokazuju brojni projekti, događaji i humanitarne aktivnosti u koje se redovito i sa zadovoljstvom uključujemo. Škola nudi učenicima niz izvannastavnih aktivnosti kroz sudjelovanje u projektima, a samo neki od njih su: Europa u školi, Financije za 100!, Čitanjem do zvijezda, Mirisni vrt, Poezija za van – Poetry to go itd. Našim je učenicima ponuđena mogućnost pohađanja dodatne, dopunske i fakultativne nastave iz Španjolskog, Švedskog i Francuskog jezika, Matematike, Računovodstva, Informatike, Europskog građanskog društva, Medijske kulture i brojnih drugih, ali učenicima omogućujemo i pripreme za Državnu maturu. Između ostaloga, škola učenicima nudi i mogućnost stjecanja Deutsches Sprachdiplom, njemačke jezične diplome kojom se potvrđuje poznavanje njemačkoga jezika na B1 i C1 razini.

Željeli bismo se pohvaliti i našom učeničkom zadrugom Terra Economica čiji je rad prepoznat diljem Hrvatske. Sudjelovali smo na raznim manifestacijama i sajmovima gdje su proizvodi zadruge prepoznati i istaknuti među ostalima. Za proizvodnju nam uvelike koristi naš Mirisni vrt u kojem je posađeno pregršt biljaka koje učenici i nastavnici njeguju cijele godine.

Prošle smo godine uredili i opremili Multimedijsku učionicu, što nam je pružilo prostor za organizaciju predavanja, radionica i drugih aktivnosti na kojima učenici mogu steći dodatna znanja i iskustva izvan redovne nastave. Izgradnjom vanjskih učionica dobili smo prostor za izvođenje nastave na otvorenom u ugodnom okruženju Mirisnog vrta, a uređen je i novi Praktikum za prodavače u kojem se učenici usmjerenja Prodavač mogu uspješno pripremiti za aktivnosti i poslove u trgovini prije početka Trgovačke prakse.

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec mjesto je kojemu se svi rado vraćaju, gdje svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem. Škola im je darovala temelje za uspješne karijere. Dokaz tome su i brojni sadašnji profesori i suradnici, a nekadašnji bivši učenici škole. Naši bivši učenici nisu samo profesori. Svatko od njih je jedinstven, što nam pokazuje i svestranost njihovih sadašnjih zanimanja.

Stoga dragi osmaši, dragi roditelji, ukažite nam povjerenje i dođite da zajedno izgradimo temelje vaših budućih života! Nestrpljivo vas iščekujemo i veselimo se suradnji!

Podaci o školi:

Ekonomska i trgovačka škola

Vladimira Nazora 36, 40 000 Čakovec

Telefon: 040/312-520

E-pošta: ets@ets.hr

Facebook: www.facebook.com/ETS.Cakovec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije