UPISI U SREDNJU ŠKOLU

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Tehni(č)ka – izazov za budućnost

Upisom u TŠČ učenici imaju mogućnost razvijati svoje interese u različitim smjerovima u redovnoj nastavi i nizu izvannastavnih aktivnosti

Tehnička škola Čakovec najveća je srednja škola u Međimurskoj županiji. Oko 800 učenika  obrazuje se posljednjih godina u područjima elektrotehnike, računalstva, mehatronike i  strojarstva te donedavno u gimnazijskom programu. U 38 razrednih odjela pod budnim su okom  više od 80 nastavnika. 

Od davne 1890. do današnje Tehničke škole Čakovec (TŠČ-a) ispisani su brojni redci knjige iz  koje su izašla mnoga imena poznata i priznata u svojoj struci. Tehničari, obrtnici i mehaničari  znanja i vještine usvojene u ovoj Školi ugrađuju u razvoj svog Međimurja, usavršavaju ih i  nadopunjuju i izvan granica svog zavičaja. 

Svjedočimo stalnim promjenama metoda, oblika rada, odgojnih pristupa. Vrijeme u kojem živimo traži brze promjene i visoke kriterije, pri čemu svatko mora dati najbolje od sebe. Upisom u TŠČ učenici imaju mogućnost razvijati svoje interese u različitim smjerovima u  redovnoj nastavi i nizu izvannastavnih aktivnosti. 

Jučer i danas naši učenici, sutra vrijedni i priznati majstori ili uspješni studenti na  visokoškolskim ustanovama i fakultetima, a potom magistri i inženjeri struke najveća su nam  nagrada i priznanje. Sve je to ujedno potvrda uspješnog rada i kvalitetnog partnerskog odnosa  Škole i gospodarstvenika s učenicima i njihovim roditeljima.  

Dan otvorenih vrata Tehničke škole Čakovec 

SUBOTA, 11. lipnja 2022., od 9:00 do 12:00

UPISI 2022. – NOVA ZANIMANJA 

U 2022. osmaši, osim zanimanja koja se tradicionalno vežu uz Tehničku školu Čakovec, mogu  upisati dva nova – tehničar za elektroniku i automehatroničar. 

Tehničar za elektroniku u TŠČ-u zamijenit će dosadašnje zanimanje elektrotehničar i omogućiti  učenicima stjecanje znanja i vještina te pripremu, izradu, montiranje, ispitivanje i održavanje  elektroničkih komponenti, sklopova, aparata i uređaja. 

Brzom razvoju i izazovima automobilske industrije u TŠČ-u ćemo pokušati odgovoriti  uvođenjem novog zanimanja – automehatroničar po JMO-u (jedinstvenom modelu  obrazovanja), zanimanja koje predstavlja objedinjavanje i nadogradnju dosad uobičajenih  poslova koje su rješavali automehaničari i autoelektričari. 

Sva zanimanja koja se mogu upisati u TŠČ-u prate tehnološke trendove, a nakon završetka  školovanja daju mogućnost brzog zapošljavanja ili nastavka obrazovanja na visokim učilištima,  a potom i iznadprosječna primanja. 

Tehnička škola Čakovec – Regionalni centar kompetentnosti 

Imenovanjem TŠČ-a Regionalnim centrom kompetentnosti u strojarstvu/mehatronici dobili smo veliko priznanje za dosadašnji rad, ali i veliku obvezu te izazov za buduće generacije  nastavnika i učenika. Novih osam praktikuma – za CNC i CAD-CAM tehnologiju, za  zavarivanje, za mjerenja i kontrolu kvalitete, za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore  energije, fluidne tehnike, automatizaciju i robotiku te razvoj i konstrukcije, suvremeno je  opremljeno, a od jeseni 2022. godine bit će kompletirani i na raspolaganju učenicima i  nastavnicima TŠČ-a.  

RCK postaje mjesto u kojem nova znanja i kompetencije prvenstveno iz sektora strojarstva i  mehatronike stječu učenici – osnovnoškolci i srednjoškolci, naučnici i majstori, nastavnici i  poduzetnici, svi oni koji se žele baviti tehnikom. Kvalitetni, stručni i vrijedni nastavnici TŠČ a, institucija i gospodarskih subjekata iz našeg okruženja garancija su uspjeha i zadovoljstva  svih dionika procesa obrazovanja. 

Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Čakovec razvija se ukorak s gospodarstvom  i tehnološkim napretkom te svojim djelovanjem izravno doprinosi razvoju lokalne i regionalne zajednice. 

Jeste li znali? 

Hacknite je natjecanje u području kibernetičke sigurnosti, a na međunarodnom natjecanju sudjelovala su čak dva naša tima i bili među prvih pet 

– ove smo godine osvojili nagrade i medalje u više strukovnih disciplina – robotika (WorldSkills  Croatia i Hrvatsko CLIL prvenstvo u robotici), strojarske tehnike, izrada programskih rješenja – i na natjecanjima izvan struke nastavljamo tradicionalno sa odličnim rezultatima učenika i  njihovih mentora – ove godine imamo osmoricu županijskih prvaka u pet disciplina (matematika, fizika, engleski jezik, Osnove informatike, Algoritmi i programiranje) – u TŠČ-u možete odigrati društvene igre koje sami izrađujemo 

– naš školski ljubimac je bionička riba Martin 

– u našoj Školi zvono ne zvoni 

– mi smo izumitelji, kreativci, glumci, sportaši, glazbenici… 

– naša vrata otvorena su svima – organiziramo kampove, edukacije i predavanja… – završni radovi naših učenika inovativna su rješenja za svakodnevicu

Tehnička škola Čakovec

Športska 5, 40 000 Čakovec

  +385 (40) 328 522

tsck@tsck.hr

www.tsck.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije