uhićenja u međimurju

DOVEDENI U USKOK Prvi osumnjičenici Posavec, Kobal i Novković stigli na ispitivanje

Još uvijek nije poznato hoće li Kovač i njegova dvojica suosumnjičenika bit dovedeni na ispitivanje večeras ili sutra ujutro

Tijekom poslijepodneva u USKOK su dovedeni prvi osumnjičenici koji su uhićeni u zadnjoj policijsko-uskočkoj akciji. Riječ je o dva odvojena slučaja, a u prvom se sumnjiče Matija Posavec, međimurski župan, te Josip Kobal i Milorad Novković.

Njih trojica trebali bi tijekom večeri biti ispitani u USKOK-u, nakon čega će tužiteljstvo odlučiti hoće li tražiti da im se odredi istražni zatvor.

Prema onome što je za sada poznato, Posavec se sumnjiči da je od Kobala uzeo 10.000 kuna mita, a sumnjiči ga se i da je preko Novkovića sredio zapošljavanje dviju žena u Međimurskoj županiji. 

Što se tiče Stjepana Kovača, bivšeg gradonačelnika Čakovca i aktualnog saborskog zastupnika SDP-a, njemu je danas poslijepodne skinut saborski imunitet, nakon čega je policija počela s pretragom njegove kuće. On i još dvije osobe sumnjiče se u zasebnom dijelu pomalo bizarne priče o lažiranju prijetnji Kovaču. Još uvijek nije poznato hoće li Kovač i njegova dvojica suosumnjičenika bit dovedeni na ispitivanje večeras ili sutra ujutro.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije