uhićenja u međimurju

FOTO Policija upala u kuću bivšeg gradonačelnika Čakovca i saborskog zastupnika Stjepana Kovača

Policija je nešto prije 17 sati pokucala na vrata Stjepana Kovača u Čakovcu i ušla u njegovu obiteljsku kuću

Međimurski župan Matija Posavec i još pet osoba uhićeno je u novoj akciji policije i USKOK-a. Akcijom je obuhvaćen i bivši gradonačelnik Čakovca te saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač koji ima imunitet. Mandatno-imunitetno povjerenstvo u međuvremenu je na zahtjev DORH-a Stjepanu Kovaču skinulo imunitet. 

Uhićene se osobe sumnjiče za niz koruptivnih djela koja uključuju zloporabu položaja te davanje i primanja mita. Prema neslužbenim informacijama, Posavec je osumnjičen da je primio mito od 10 tisuća kuna, dok je zastupniku Stjepanu Kovaču skinut imuniteta zbog lažne prijave za prijetnju.

Policija je nešto prije 17 sati pokucala na vrata Stjepana Kovača u Čakovcu i ušla u njegovu obiteljsku kuću. 

Uz Kovača su, podsjetimo, suosumnjičeni međimurski policajac Mario Sever te Damir Ledenčan koji mu je nakon dogovora slao inscenirane prijeteće poruke. Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza internetske stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju, doznaje Index.hr.

Kako bi otkrili tko je iza stranice s koje su kritizirali Kovača dogovorili su da će mu Ledenčan poslati prijeteće poruke koje će potom prijaviti policiji. Osumnjičeni policajac pritom je navodno tražio da on vodi taj slučaj kako bi o svemu obavještavao Kovača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije