Smiljan Liklin: ‘Cilj Rudara je ostati u vrhu tablice te pokušati napasti vrh’

Nogometni klub Rudar Mursko Središće završio je jesenski dio polusezone Međužupanijske nogometne lige Čakovec – Varaždin na 3. mjestu s 31 bodom iza Jalžabeta i Mladost Kometa. Bio je Rudar i na vrhu, no nakon tri poraza došlo je do smjene trenera Vladimira Pavlekovića pa je ulogu voditelja ekipe u posljednjem kolu preuzeo Smiljan Liklin.

Rudar je u posljednjem kolu pobijedio jesenskog prvaka Jalžabeta u gostima 1:0. Nakon sastanka Izvršnog odbora jednoglasno je odlučeno da Liklin ostaje na mjestu trenera pa smo mu tim povodom uputili nekoliko pitanja.


eMedjimurje: Čestitke na imenovanju za trenera Rudara, što je prevagnulo da preuzmete tu funkciju?
Liklin: Hvala, funkcija trenera nije za mene nepoznanica, ekipu sam vodio i zadnjih šest kola u trećoj HNL sjever, par utakmica prošle godine, a najviše je prevagnula podrška kompletne uprave, a slažem se i s ekipom.

eMedjimurje: Rudar je jesenski dio polusezone završio na 3. mjestu, jeste li zadovoljni rezultatom?
Liklin: Da, osvojili smo treće mjesto, zadovoljan sam, ali moglo je biti i bolje.

eMedjimurje: Što se dogodilo pri kraju jesenskog dijela kada je ekipa zaredala s tri poraza?
Liklin: Tri poraza došla su posve neočekivano, što je razlog tome ne znam. Možda opuštanje, možda pod navodnicima ekipe koje su u donjem djelu tablice ili nedovoljno zalaganje na terenu.


eMedjimurje: Kakav je plan za zimski period? Kada ćete početi s pripremama?
Liklin: Pa s pripremama ćemo najvjerovatnije započeti 23. siječnja, a plan nam je pripremiti se što je bolje moguće.

eMedjimurje: Imali ste sastanak s gradonačelnikom Draženom Srpakom oko eventualnog plasmana u 3. HNL istok. Ako uspijete biti u mogućnosti plasirati se u viši rang je li klub spreman za daleka putovanja u Slavoniju?
Liklin: Da, imali smo sastanak s gradonačelnikom g. Srpakom. On nam je dao do znanja da on osobno kao i grad stoji iza nas te da ako budemo u mogućnosti pokušamo ući u ligu više. No do toga je još dosta vremena sve je na nama odnosno igračima.

eMedjimurje: Hoće li se što mijenjati u igračkom kadru tijekom zimskog prijelaznog roka, imate li koju deficitarnu poziciju?
Liklin: Što se tiče prijelaznog roka, bitno nam je da uspijemo zadržati postojeći kadar te možda da dovedemo nekoliko kvalitetnih igrača te da nam se vrate trenutačno povrijeđeni.


eMedjimurje: Bitan segment rada kluba je i dobar odnos s navijačima. Koliko ste zadovoljni podrškom publike?
Liklin: Naši vjerni navijači Laporniki redovito nas prate kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama te im se ovim putem najsrdačnije zahvaljujem te ih i dalje pozivam da nas i dalje prate.

eMedjimurje: Što očekujete od proljetnog dijela sezone?
Liklin: Drugi dio sezone bit će sigurno vrlo zanimljiv, četri prvoplasirane ekipe su blizu jedna drugoj. Nama je cilj ostati u vrhu tablice te pokušati napasti sam vrh, no o tome će odlučivati mnogo drugih čimbenika. Ja sam optimist. Na kraju sportski pozdrav svim čitateljima eMedjimurja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije