Lea Ružić i Antonio Vuk prvaci države

U Rijeci je prošli vikend održano 24. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije te završnica Kupa Hrvatske na kojoj je nastupilo više od 400-ak gimnastičara koji su izborili svoj nastup kroz 4 regionalna kola. Hrvatska gimnastika podijeljena je u 4 regije (istok,zapad,sjever i jug).

Više od 40 klubova nastupilo je sa svojim natjecateljima, a među njima i GK Marijan Zadravec Macan čiji su članovi pod vodstvom svojih trenera Tatiane Goverdovskaie, Marije Jurak, Marije Zadravec, Damira Fotaka i Matije Novaka vrlo uspješno odradili zadnje natjecanje. Tijana Tkalčec, Aleksandra Bedić, Damir Fotak i Domagoj Dominić predstavljali su našu regiju kao suci, dok je Mario Vukoja bio tehnički delegat HGS-a.

Antonio Vuk obranio je naslov prvaka države u kategoriji mlađih juniora na preskoku, a zamalo mu je izmaklo (0,1 bod) zlato i na tlu, gdje je zbog greške u twistu izgubio 3 desetinke i završio na svejedno odličnom drugom mjestu. Antonio je sa svojim nastupima osigurao reprezentativni poziv na okupljanje juniorske reprezentacije te će pokušati izboriti normu i vizu za juniorsko EP slijedeće godine.

I ostatak muške ekipe bio je uspješan. Juniori su osvojili ekipno drugo mjesto, a Luka Đuran postao je viceprvak u višeboju, Luka Sedmak kojem je ovo bilo prvo ozbiljno natjecanje nakon operacije ruke (vanjski prijelom prilikom igre) osvojio je broncu. U kategoriji juniora C, Lovro Đud u vrlo jakoj konkurenciji osvojio je broncu, kao i Paris Posavec kojem je zlato izmaklo za par desetinki. Ostaje žal jer je Paris bio vodeći sve do konja s hvataljkama na kojem su suci čudnim kriterijem upropastili natjecanje oštetivši najbolja dva sportaša u toj kategoriji, Parisa i njegovog rivala iz Zagreba (drugoplasiranog na svih pet sprava) koji je na kraju završio četvrti.


“Zadovoljni smo nastupom Antonia koji se probudio i počeo ozbiljnije trenirati i rezultati su vidljivi. Obzirom na njegov talent, sigurno može puno toga napraviti. Mi smo spremni i ako nastavi ovim tempom može osigurati vizu za EP. I ostali dečki odlično su odradili svoj posao, a posebno bih pohvalio želju i upornost Luke koji se nakon peha i vrlo komplicirane operacije uspješno vratio.” rekao je njihov trener Damir Fotak.

U ženskoj kategoriji i cure su bile odlične. Lea Ružić i Linda Lepir doslovno su dominirale i briljirale u kategoriji kadetkinja osvojivši zlato i srebro u višeboju potvrdivši tako svoj talent i rad. Lea je treće plasiranu vježbačicu pobijedila sa više od 1,5 bodova prednosti. Odlična je bila i nova gimnastička nada, Luna Sakač, kojoj je ovo bilo prvo državno prvenstvo na kojem je nastupila, a vježba gimnastiku manje od godinu dana, koja pak je osvojila 13. mjesto u konkurencije više od 40-ak natjecateljki iz cijele Hrvatske.


Trenerica Tatiana Goverdovskaia blistala je od sreće, zadovoljna nastupima svojih pulena, koja nam je izjavila: ‘Lea je već prošle godine trebala biti prvakinja, ali… No ove godine bili smo tako spremni da jednostavno nitko nije ni mogao blizu. I Lea i Linda i Luna sigurno su najperspektivnije djevojčice u državi i to će slijedećih godina sigurno i pokazivati. Šteta što zbog bolesti jedne curice nismo imali ekipu jer bi uvjerljivo bili i ekipno prvi, a Parisu ćemo mi dati zlato u klubu jer je stvarno odradio odličan posao na svih šest sprava”

I ekipa juniorki u sastavu Dolores Lovrenčić, Melanija Crleni, Ines Lesjak i Lara Mikulić imala je peh jer se Ema Halabarec ozlijedila i nije mogla nastupiti tako da su se na kraju cure morale zadovoljiti četvrtim mjestom.

‘Ovim natjecanjem nacionalna sezona je završila, osim Filipovih nastupa u bundesligi. Još razmišljamo da li prihvatiti poziv u Meksiko i Moskvu, no skloniji smo stavu da ovaj period iskoristimo za učenje novih elemenata. Sezonu možemo ocijeniti vrlo uspješnom na regionalnoj i nacionalnoj razini. Na međunarodnom planu imali smo turbulentnu sezonu koju smo okrunili plasmanom na višebojske kvalifikacije za OI u Riu.

Zahvaljujući podršci naših sponzora, donatora i vrlo uspješnom i dobrom suradnjom sa županijom Međimurskom, gradom Čakovcem i općinom Nedelišće uspješno smo odradili sve zacrtano za ovu sezonu koju ćemo završiti prigodnim božićnim zajedničkim druženjem svih članova, sponzora, partnera i medija’ – rekao nam je sportski direktor kluba Mario Vukoja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije