SK ALZAS iznimno dominantan

>> SK ALZAS iznimno dominantan

Vikend za nama vrvio je pregršt sportskih događanja zračnim oružjem. U Raaba, Graz pod organizacijom Region Süd od 4. do 7. studenoga održano je 2. kolo First lige 2015.-2016. Natjecanje koje prati ponajbolje ekipe iz Mađarske, Hrvatske, Austrije i Slovenije. Jedini predstavnik iz Hrvatske je SK Alzas koji je već nekoliko godina unatrag redovni sudionik.

Nakon napornih treninga koji se protežu dugi niz godina unatrag, ponajviše zahvaljujući treneru Marijanu Turku, SK Alzas ima vrhunske pucače zračnim oružjem. Rezultati ne nedostaju, te mic po mic dolaze do kvalitetnih i nadasve zapanjujućih rezultata i pucanih krugova. Na 2. kolu First lige s 1696 krugova SK Alzas zauzeo je prvo mjesto u konkurenciji od 9 ekipa, što im je donijelo i prvo mjesto u ukupnom poretku gdje se zbraja svih sedam kola First lige, s domaćinom svaki put na drugom mjestu i na drugoj stazi.

U pojedinačnoj kategoriji Saša Kralj zauzeo je 3. mjesto s 569 krugova, Božidar Kolarić 5. mjesto s 566 krugova i Ivica Takač na 9. mjestu sa 561 krugom u konkurenciji od 36 natjecatelja.



Županijska liga zračnim oružjem

U subotu na streljani u Čakovcu održana je županijska liga serijska zračna puška i STD zračna puška i pištolj u kategoriji od kadeta i kadetkinja do veterana. Ovdje je također SK Alzas s 1694 krugova zasluženo uzeo prvo mjesto. Na drugom mjestu se smjestila ekipa Mihovila i na trećem ekipa SK Sloboda.

U pojedinačnoj kategoriji sa zračnim pištoljem STD 60 hitaca vrlo precizan je bio rezervni član ekipe SK Alzasa Mario Jurac koji je s 567 krugova zauzeo prvo mjesto u konkurenciji od 13 natjecatelja. Samo bod manje imao je njegov klupski kolega Saša Kralj.

Iznimno talentirani i nadareni pucači SK Alzas pod dirigentskom palicom vodstva i trenera Marijana Turka mogu se pohvaliti da uz redovne članove rade i s mladim članovima što dokazuje i ovaj rezultat Marija koji je zauzeo prvo mjesto u županiji.

U gađanju serijskom zračnom puškom kod kadetkinja je najbolja su bile Klara Živko (Zelenbor) i Ana Varga (Omladinac) obje po 169 krugova, dok je Nina Markulin (6. travnja) imala dva kruga manje.

Kod kadeta ekipno najbolji je bio Zelenbor (524), a pojedinačno njihvo član Karlo Pajnogač (185). Kod seniroki Strahoninec (603) je bio ispred Selnice (583). Najpreciznija je bila Marija Horvat iz Selnice s 271 krugom.

Kod seniora serijskom puškom Čakovec je bio prvi s 1002 kruga, a pojedinačno je najbolji njihov član Damir Nemec (347). Kod veterana prvo mjesto Željka Bedića iz Omladinca (175).

U gađanju standardnim oružjem kod juniora prvo mjesto za Filipa Zadravca (605,3) te kod seniorki najbolja je bila Darija Borko iz Zelenbora (404,2). Ekipno najbolji su bili strijelci Zelenbora (1815,7) i pojedinačno njihov član Karlo Vrančić (610,8).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije