Odbojka: Centrometal na domaćem terenu izgubio od Siska

Nakon uvjerljivog poraza u prvenstvu u Sisku odbojkaši Centrometala kod kuće su dočekali istog protivnika u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske. U sastav se nakon ozljede i dva propuštena susreta vratio korektor Prlić što je momčadi Centrometala davalo mnogo veće izglede u ovom susretu.

No po domaćina je počelo vrlo loše. Nakon početne prednosti od 5:4 igrači Centrometala nikako da pariraju gostima. Srednjaci Centrometala su forsirani, no ne uspjevaju poentirati. Tako sredinom seta Sisak odlazi na pet poena prednosti. Nakon toga igra domaćih se potpuno raspala i gosti lagano uzimaju prvi set sa 25:13.

Drugi set je Centrometal mnogo bolji te ima prednost od 9:6. Na 16. poenu gosti izjednačuju i ulazi se u završnicu koju su gosti opet mnogo bolje koriste za konačnih 25:21. Treći set vodio je Sisak od početka stalno malom prednošću. No domaći pokazuju karakter i ogromnom borbom drže priključak. Prvo vodstvo domaćih kod 15:14. Igra se poen za poen do završnice. Zadnji put Sisak vodi 21:20. Centrometal preokreće na 24:22 te koristi drugu set loptu za 25:23.

U četvrtom setu Centrometal je poveo 6:2. Gosti su stigli, no domaći opet vode 15:11. S malom prednošću Centrometala ušlo se u završnicu seta. Nakon vodstva 23:21 za domaće Sisak radi tri uzastopna poena i dolazi do meč lopte. Ne koriste je kao niti onu iza nje. Potom Kurteš odličnim servisima donosi poravnanje na 2:2 u setovima.

Mnogo bolje ušao je Sisak u peti set i na promjeni strana vodio 8:4. Došao je Centrometal na minus dva kod 10:12, no na kraju utakmicu dobiva Sisak sa 15:12. Kod Siska daleko najbolji Išek sa 35 poena. Bio je Sisak dominantan u bloku i to je presudilo (19:6). Centrometal nije baš najbolje odigrao susret, ali je konačno ekipa pokazala karakter, zajedništvo i veliku borbu. Obzirom na potekla dva susreta viđen je velik napredak, kao što je bitan i povratak Prlića u ekipu.

Uzvrat je tek za tri tjedna u Sisku. Dobro je to za Centrometal koji do tada ima vremena da posloži svoje redove. No već u subotu je novi veliki ispit u prvenstvu. U Nedelišće dolazi najtrofejniji hrvatski klub zagrebačka Mladost. Utakmica se igra sa početkom u 18:30 sati, a ulaz je besplatan.

OKM CENTROMETAL – OK SISAK 2:3 (-13, -21, 23, 25, 12)

Dvorana NGC Aton, geldatelja 100
Suci: Zamaklar (Belišće); Dubac (Osijek)

Centrometal: Čičković 12, Puđa, Kurteš 16, Gotal, Juras, Vuk, Ščerbakov 4, Palinkaš 4, Posavec, Stanković, Prlić 15, Bogdanović 18 (trener Kovačić)

Sisak: Šarčević, Goran Išek 35, Alić 1, Vakufac 1, Tepavac 9, Sabljak 5, Komosar 7, Duraković, Alihodžić, Antonio Išek, Sofilić 15, Bakonji 4 (trener Batnožić)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije