Novosti iz Karate centra Šenkovec

U Daruvaru je 17. studenog održan 15. po redu Darfest u organizaciji karate kluba Slavko Krivski Termal Daruvar. Na natjecanju je sudjelovalo preko 350 karatista iz 42 kluba i 4 države (Italija, BiH,Mađarska i Hrvatska).

Iz Šenkovca su nastupili: Stela Horvat , Filip Balent , Noa Jambrović i Inga Grgić. U katama su Stela Horvat i Inga Grgić osvojile 3. mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja i učenica, a Noa je izgubio u borbi za 3. mjesto. Filip ovaj put nije imao natjecateljske sreće.

U borbama je Noa jambrović u kategoriji učenika do 38 kilograma osvojio 3. mjesto, a Inga Grgić je sa uvjerljivih 5:0 u finalu savladala natjecateljicu iz Mađarske i po prvi puta osvojila neki turnir u borbama u kategoriji učenice preko 44 kilograma. Sljedeći turnir koji nas očekuje je 7. studenog 2015. godine u Banja Luci.

Pripreme reprezentacije Hong Konga pod stručnim vodstvom trenera iz Šenkovca

Od 20. do 27. listopada 2015. godine u Zagrebu su održane pripreme reprezentacije Hong Konga pod stručnim vodstvom trenera Karate centra Šenkovec i karate kluba Globus iz Čakovca Tihomira Grgića. Ovo gostovanje plod je višemjesečnih pregovora Hrvatskog karate Saveza sa karate Savezom Hong Konga koji su, zbog rezultata koje Tihomir Grgić sa svojim seniorskim ekipama postiže na svjetskoj i europskoj sceni, željeli doći na usavršavanje.

Treninzi u zagrebačkom Domu sportova održavani su dva puta dnevno po dva sata i najavljena je daljnja suradnja. “Više sam nego zadovoljan ovim trening kampom na kojem je i hrvatska nacionalna vrsta učestvovala. Bila je to kvalitetna razmjena karate iskustava Azije i Europe, tradicije i sportskog pristupa karateu.

Mi imamo veće rezultate iza sebe, ali u nekoj perspektivi mislim da će njihovi natjecatelji igrati značajnu ulogu na svjetskoj sceni jer njihova logistika i ulaganje u karate za nas su samo daleki san. Drago mi je da im se moj način vođenja treninga kao i teme koje smo obradili izuzetno dopao i najavljeno je njihovo ponovno gostovanje 2016. godine na pripremama na Rabu kao i moj odlazak tijekom ožujka u Hong Kong kad njih očekuju bitna natjecanja.”, rekao je trener Grgić.

Priprema kadeta za prvenstvo svijeta u Jakarti

Od 27. listopada u Šenkovcu se pripremaju kadeti u katama za predstojeće prvenstvo svijeta za kadete i juniore koje će se održati početkom studenog u Jakarti (Indonezija). Ne radi se o službenim pripremama nego državni prvak iz Ivanić Grada Luka Koščević i državni prvak Slovenije Bor Hartl dolaze kod Tihomira Grgića po završne savjete pred ovo za njih najveće natjecanje.

Na treninzima i van njih su dobri prijatelji, ali na natjecanju najveći mogući rivali pod stručnim vodstvom istog trenera. Tihomir je već 20 godina izbornik i trener hrvatske reprezentacije u katama i u svojoj kolekciji ima i svjetske i europske medalje pa nije čudna ova međunarodna kombinacija. Sam trener želi im da u Jakarti pokažu svoju trenutnu formu koja je jako dobra i da se sretnu najranije u borbi za medalju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije