Disc golf turnir Drava Forester održava se od 6. do 8. studenoga kod Arene

Tvrtka Lagoda j.d.o.o. organizator je četvrtog međunarodnog disc golf turnira pod nazivom ‘Drava Forester’ (www.dravaforester.com) koji će se održavati 6., 7. i 8. studenoga na Dravi, kod Gradske sportske dvorane. Ovogodišnji turnir brojat će 70-ak natjecatelja koji stižu iz cijele Europe, pa čak i SAD-a.

Turnirska natjecanja odvijati će se na prostoru uz dvoranu ‘Arena‘ tijekom petka, subote i nedjelje od 11 do 14 sati. Najzanimljiviji dio za publiku biti će u nedjelju od 14.20 sati kada će se održati finalni dio natjecanja sa najboljih pet igračica i igrača.

Turistički potencijal ovog sporta je prepoznalo i Ministarstvo turizma dodijelivši potporu za razvoj sportsko-rekreativnog turizma kroz disc golf, a taj primjer su slijedili i Primorsko-goranska županija na čijem je izletištu Platak 2014. godine uređen prvi stalni disc golf teren u Hrvatskoj.

Do danas su uređena još dva terena i to u Varaždinskim Toplicama te u Toplicama Sveti Martin, a još nekoliko gradova i općina razmatra u 2016. godini ulaganje u uređenje disc golf terena.

S obzirom na porast interesa za ovaj sport te uz realnu mogućnost da se u 2016. godini diljem Hrvatske uredi još nekoliko javnih terena, naša bi zemlja vrlo brzo zbog svojih prirodnih ljepota mogla postati top-destinacija za disc golfere, ali i za sve druge zaljubljenike u aktivan odmor u prirodi.

Što je disc golf?

Sam sport je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači, umjesto da koriste palicu i lopticu, bacaju posebno dizajnirane leteće diskove u disc golf koš. Najvažnija razlika između klasičnog golfa i disc golfa je da za potonji nisu potrebni skupi, umjetni tereni već je za dobar teren idealna netaknuta priroda. Postavljanje samog terena ne zahtijeva nikakve intervencije u prirodi i prirodnim preprekama, štoviše, što zahtjevnije to bolje.

> Igrali smo disc golf – sport koji će tek postati popularan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije