Junak mini-eura Zoran Lukavečki: Biti najbolji neopisiv je osjećaj

Mininogometna reprezentacija Hrvatske osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu. Rumunjska je bila bolja u finalu 5:1 koje je je odigrano u prekrasnom ozračju pred 2.500 gledatelja u Vrsaru, a najboljim igračem turnira proglašen je naš Zoran Lukavečki.

Osim Lukavečkog boje Hrvatske branila su i još dvojica igrača iz varaždinskog kraja Alen Herceg i Nikola Hranić.

– Mislim da je smo odličan uspjeh što smo dogurali do finala, ali ipak ostaje žal za finalnom utakmicom. Moramo doduše priznati da smo izgubili od bolje ekipe Rumunjske koji, su četverostruki europski prvaci. Pokazalo se da su fizički najbolje spremni. Kod njih je to skoro profesionalan sport – istaknuo je Lukavečki.

Foto: Ivan Brkić / Hrvatski mininogometni savez

Lukavečki i Herceg igrali su odlično, bili jedni od najvažnijih igrača naše repke, a postigli su po tri gola svaki, dok je mladi Hranić branio tek nekoliko minuta, no već i odlazak na Euro je sjajan uspjeh. Pehar za najboljeg igrača turnira međutim, zasluženo je završio u rukama Zorana Lukavečkog, inače kapetana Hrvatske.

– Biti proglašen MVP minieura je jedan neopisiv osjećaj, pogotovo pored toliko ekipa i mnogo odličnih igrača. To je dodatni motiv za mene i reprezentaciju da dogodine budemo što bolji i pokušamo napokon skinuti Rumunjsku s trona – ističe Zoki.

Foto: Ivan Brkić / Hrvatski mininogometni savez

Sve je krenulo od Eura u Crnoj Gori

U ovom uspjehu Hrvatske, velika pomoć bili su i gledatelji, koji su iz utakmice dolazili u sve većem broju.

– Bio je stvarno odličan osjećaj, na svakoj našoj utakmici se skupilo puno publike, stadion i atmosfera bili su odlični bez obzira na loše vrijeme. Dokaz tome je da se na finalnoj utakmici skupilo više od 2500 ljudi – kazao je kapetan mini repke.

Zoranov boravak u reprezentaciji je zapravo prilično “svjež”, tek lani je počeo igrati za mininogometnu repku, na kupu nacija u Koprivnici, no prošao je sve selekcije i odmah dobio poziv za prošlogodišnji Euro u Crnoj Gori. Već tu istaknuo se sa pet golova, no Hrvatske je spala u četvrtfinalu.

– Od prošle godine promijenilo se puno igrača pa su odlučili da ja postanem kapetan ove reprezentacije što mi je stvarno velika čast i nadam se da nisam iznevjerio svoje suigrače ni kompletan mininogometni savez – rekao nam je MVP prvenstva.

Uskoro i dvoranska sezona za Automobil Lončar

No, za Lukavečkog nema puno odmora, čekaju ga nastupi u austrijskoj nižoj ligi, gdje nastupa za Markt Allhau. No ljubitelji nogometa u sjevernoj Hrvatskoj, za koji mjesec će ga moći ponovno gledati i u dvoranama, kada počinje dvoranska sezona. Njegova ekipa će ponovno biti Automobil Lončar, s kojom je prije nekoliko godina stigao i do finala Kutije Šibica, no tada za njih još hrvatska javnost nije previše znala.

– Igramo i redovnu malonogometnu ligu i uigravamo se polako za nadolazeće turnire. Igrat ćemo sigurno i na varaždinskim i međimurskim turnirima. Osim za Automobil Lončar, nastupao sam i za međimurske ekipa, najbolji sam s Mladenom Matićem, koji ima Auto otpad Grandy, rado pomognem svima koji me pozovu.

Što se tiče ostalog, kroz par mjeseci ćemo polako početi i uigravanje za novo europsko prvenstvo, i potencijalni revanš Rumunjima.

– Da, neće proći puno vremena, već za nekoliko mjeseci počinjemo polako i s pripremama. No, najvažnije je ostati zdrav, sve ostalo će doći – zaključio je najbolji europski mininogometaš Zoran Lukavečki.

Foto: Ivan Brkić / Hrvatski mininogometni savez

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije