Pravo lice Damira Aldića u gostujućoj pobjedi Pobjede

Stigao nam je dopis i video isječak Uprave NK “Pobjeda” Gornji Hrašćan koji prenosimo u nastavku:

Tko je Damir Aldić? Većina međimurskih nogometnih navijača, djelatnika i igrača odgovorit će – nogometni sudac! Ali, tko je zaista Damir Aldić imali su se prilike uživo uvjeriti gledatelji nedjeljne utakmice u Jurovcu između domaćeg “Bratstva” i gostujuće ekipe NK “Pobjeda” iz Gornjeg Hrašćana.

Od početnog zvižduka dotični je “nogometni sudac” zauzeo jednostran “domaćinski” kriterij, nagovijestivši gostima što ih čeka tokom susreta – nepostojeći kazneni udarac za domaćine i nesankcioniranje grubog prekršaja na igraču “Pobjede” Mirku Hižmanu (napuknuće rebara op.a.) samo su neke od mnogobrojnih spornih situacija. Takav je razvoj događaja bilo zaista nevjerojatno i teško gledati navijačima “Pobjede” koji ipak, unatoč tome, nisu odustajali od navijanja za svoju ekipu.

No, vratimo se Damiru Aldiću.

Nakon jednog mirnijeg prosvjeda službenih osoba “Pobjede”, dotični sudac zaustavlja igru i dolazi ih opomenuti da se smire ili će ih “sve pobacati preko ograde”. Ponovno daje znak za nastavak igre i glasno dobaci: “P… vam m….ina samo me razj….te onda ćete tek vidjeti što ću vam raditi!” Igrači na klupi reagirali su na ovakvo nekulturno i bezobrazno ponašanje prijavivši istog delegatu utakmice Željku Podgorelcu iz Male Subotice tražeći da se to unese u zapisnik na kraju utakmice. Delegat na to potvrdno odgovara.

Ali, po završetku utakmice nastupila je kolektivna amnezija (gubitak pamćenja određenog događaja op.a.). Niti se sudac Aldić sjećao da je izrekao niz psovki na račun gostujućih službenih osoba i igrača niti ih je delegat Podgorelec čuo. Na protest službenih osoba Pobjede da se to ipak mora unijeti u zapisnik kao i da njihov igrač nije zaradio isključenje zbog udaranja nego odguravanja protivničkog igrača (velika je razlika u disciplinskoj mjeri op.a.), sudac Aldić je fizički nasrnuo na njih i doslovce ih izgurao iz službenih prostorija uz otvorene prijetnje da će “vidjeti kako će suditi kad će vam opet suditi” i “što se žalite i što biste htjeli kad ste pobijedili u gostima?”.

Dio repertoara uvreda jasno se čuje i vidi na video isječku iz priloga.


NK “Pobjeda” će se nakon ovih nemilih događaja žaliti nadležnim tijelima Međimurskog nogometnog saveza i nada se da će isti reagirati na način da Damir Aldić više neće imati prilike suditi njihove utakmice.

Danielu Levačiću, igraču NK “Bratstvo”, koji je nakon jednog sudara s našim golmanom završio u bolnici, NK “Pobjeda” želi što brži oporavak i povratak na nogometni teren!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije