Održana EkoCentar Međimurska tura 2015.

U sklopu Europskog tjedna kretanja, u organizaciji BK Puls Čakovec i pod pokroviteljstvom Eko Centra Šenkovec te Međimurske županije, treću godinu zaredom održana je biciklističko rekreativna utrka Eko centar Međimurska tura. U Šenkovcu ispred Eko centra, po suhom vremenu, idealnom za bicikliranje,okupilo se oko 150 biciklista.

U 10.00 sati startale su dvije trase sa zajedničkim startom u Šenkovcu i konačnim ciljem u seoskom turizmu Veselko u Vugrišincu: 1. Natjecateljska trasa: 14,5 km – trasa koja se vozila od Šenkovca preko Lopatinca i Prekope sa skretanjem lijevo prije Železne Gore pa prema Vugrišincu 2. Obiteljska lagana trasa: 14 km – koja se vozila od Brezja preko Slakovca, Križopotja, Dragoslavec sela u G. Mihaljevec pa do Vugrišinca.

Obzirom na građeviske radove na dijelu trase kojim su prolazili biciklisti, uz pomoć djelatnika Policije i redarske službe, obje vožnje prošle su sigurno za sve sudionike. Na natjecateljskoj trasi mjerilo se vrijeme svakom natjecatelju.



Na postolja u muškoj kategoriji plasirali su se prema slijedećim ostvarenim vremenima: 1. Nino Berta 25:49:00 2. Ivan Ružman 25:58:00 3. Tin Pavlic 26:04:00 U ženskoj kategoriji, na postolja su stale dame sa slijedećim vremenima: 1. Kristijana Pavlic 33:41:00 2. Andreja Bezjak 35:22:00 3. Kristina Bećirović 38:50:00.

Pozamašan fond nagrada sponzora, mjerenje vremena prolaska u svrhu kontrole jednogodišnjeg napretka, odličan natjecateljski duh i zdravo provedeno nedjeljno prijepodne, bili su razlozi zadovoljstva natjecatelja. Na obiteljskoj vožnji okupilo se preko 50 vozača biciklista, koji su u laganoj, praćenoj vožnji mogli uživati u jesenskoj idili i krajoliku uz trasu.

Obitelji i rekreativce animirala je državna prvakinja i naša najbolja biciklistica Mia Radotić, koja se oporavlja od ozljede, pa joj je lagana vožnja dobro došla za oporavak. Svi prisutni izrazili su zadovoljstvo organizacijom i rezultatima. Na cilju je svim vozačima podijeljen ukusan topli obrok u ugodnom ambijentu seoskog turizma Veselko, a sve u sklopu međunarodnog tjedna kretanja.

Rezultate natjecatelja možete pogledati ovdje. BK Puls i EkoCentar, kao organizatori, zahvaljuju svim vozačima koji su nastupili na događaju, sponzorima na izdašnim nagradama, redarima i djelatnicima policije bez kojhi ne bi bila moguća sigurna vožnja. Vidimo se i slijedeće godine EkoCentar međimurskoj turi 2016.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije