Tri poraza odbojkaša Centrometala u Murskoj Soboti

Odbojkaši Centrometala u petak i subotu gostovali su na vrlo jakom međunarodnom turniru u Murskoj Soboti. Nastupala su dva vrhunska slovenska prvoligaša Maribor i domaćin Panvita Pomgrad, te dva hrvatska prvoligaša zagrebačka Mladost i Centrometal.

U prvom susretu turnira Maribor je 3:0 (22, 21, 23) pobjedio Međimurce. Centrometal nije nastupio u kompletnom sastavu, nedostajao je srednjak Palinkaš. U početnoj postavi krenuli su Prlić, Ščerbakov, Posavec, Bogdanović, Čičković, Puđa, te libero Kurteš. Početak susreta ponudio je stalnu prednost Centrometala. Tako je do 15:12. Slovenci su uspjeli poravnati kod 17:17 i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Kod 22:22 Bogdanović ne koristi kontru, nakon toga Kurteš dva puta zaredom nije uspio uhvatit i servis za napad svoje ekipe, Maribor realizira kontre i prvi set ide u njihovu korist 25:22.

U drugom setu umjesto Puđe ušao je Prprović. No Slovenci osokoljeni osvojenim prvim setom krenuli su puno bolje i na prvom su odmoru imali 8:5. Izjednačio je Centrometal kod 9:9. No sredinom seta opet Maribor ima prednost od par poena koju zadržava do kraja seta za 25:21. U trećem setu zamjenjen je tehničar Centrometala, ušao je Gotal, a na mjestu libera Vuk. Prvi dio seta vodio je Maribor, u jednom trenutku i pet poena prednosti. No Međimurci se ne predaju i nakon dobrih servisa Gotala preokreću i pred kraj seta imaju vodstvo 21:19. Par pogrešaka u igri opet dovodi Maribor u prednost. Kod 23:24 Prlić promašuje servis i Maribor dobiva i taj set.



U drugom susretu Centrometal je igrao protiv domaćina Panvite Pomgrad. Za razliku od prvog susreta Posavec je zamjenio Kurteša na mjestu libera, a vratio se srednjak Palinkaš. Prvi set domaćin je bio mnogo bolji, poveo od početka i prednost držao do samog kraja za 25:18. No Međimurci su se drugi set probudili, igrali odlično i vodili 15:10. No onda nekoliko odličnih poteza najboljeg domaćeg igrača Bogožalca i rezultat je poravnat. Ušlo se u neizvjesnu završnicu koju domaćin dobiva 25:23. Nakon toga igrači Centrometala više kao da nisu imali snage za novi preokret, na kraju treći set osvajaju Slovenci 25:17.



Treći susret Centrometal je igrao protiv najtrofejnijeg hrvatskog kluba zagrebačke Mladosti. Ista je bila postava kao i protiv ekipe iz Murske Sobote. U prvom setu vodio je Centrometal do 10. poena, imao dovoljno šansi i da stvori značajniju prednost. No previše neforsiranih grešaka dovelo je Mladostaše u prednost koju su oni povećavali za konačnih 25:18.

Drugi set Centrometal je bio bolji, vodio cijeli set tri ili četiri poena prednosti. Tako je do 23:19. Tada Mladostaši rade seriju od četiri poena. No sa dva prolaza na mreži Bogdanovića Međimurci osvajaju set 25:23. Treći set protekao je u stalnom, ali minimalnom vodstvu Centrometala. U završnici seta odlični servisi Prlića i tri bloka Čičkovića te lagano dobiven set 25:20. U četvrtom setu vodila je Mladost do drugog tehničkog odmora. Tada Centrometal s pet uzastopnih poena dolazi do prednosti 20:16. I kad se činilo da će Međimurci do pobjede utakmica je tek ušla u neizvjesnost. Prvo Centrometal ne koristi meč loptu, nakon toga u prednosti su Mladostaši koji koriste tek četvrtu set loptu za 29:27.

U petom setu na promjeni strana Zagrepčani imaju 8:4, kasnije i 12:8. No odličnim servisima Bogdanovića i dobrim reakcijama ostalih igrača Centrometal dobiva pet poena i vodi 13:12. Prvi do meč lopte dolazi Centrometal. No ne realizira je i ulazi se u nadigravanje koja će ekipa prva stići do dva poena prednosti, time i do pobjede. Imao je Centrometal u ovom setu ukupno četiri meč lopte, no nažalost Mladost je iskoristila svoju šestu za 24:22.

Time su Zagrepčani osvojili treće mjesto na turniru. Pobjednik turnira je Maribor koji je slavio u svim susretima sa 3:0. Na kraju turnira pitali smo trenera Kovačića za utiske: “Pa sigurno nije ugodno kad si posljednji na turniru. No ovo je bio iznimno jak turnir s dvije vrhunske slovenske ekipe, a za se da je njihova liga jače od naše. Što se tiče Mladosti, tu je odlučivala jedna lopta. Rezultat i nije najbitniji u ovom trenutku. Ima stvari s kojima sam zadovoljan, ima i dosta stvari sa kojima nisam. Ovo je bila prilika da detektiramo što nije valjalo i da to popravimo do bitnih utakmica u prvenstvu.”

A prvenstvo počinje 10. listopada kad u Nedelišće dolazi Šibenik. Prije toga na rasporedu je osmina finalakKupa Hrvatske. U zadnjih šestnaest ekipa ulazi dvanaest najboljih prvoligaša iz prošle sezone i četiri pobjednika regija. Upravo je Centrometal kao nositelj izvukao pobjednika regije Zapad. Kako su tamošnji klubovi Rijeka, Rovinj i Pula među 12 prvoligaša iz prošle sezone, u ovom trenutku ne znamo protivnika Međimurcima. Dakle netko od nižerazrednih klubova. Realna je i opcija da zbog visine troškova u ovoj fazi natjecanja Centrometal ne bude imao protivnika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije