Treće otvoreno prventsvo Belice u šahu

>> Treće otvoreno prventsvo Belice u šahu

Šahovski klub Gardinovec organizirao je međunarodni šahovski turnir #. otvoreno prvenstvo Belice u šahu. Turnir se odigravao u dvije skupine. U A skupini su mogli nastupati svi registrirani igrači, dok je B skupina za igrače do 16 godina (kadetsko).

Pobjednik A turnira je Jurica Srbiš iz Koprivnice, a B turnira je njegov učenik Marko Đukin, također iz Koprivnice, koji je imao 9 pobjeda od 9 partija.

Na A turniru su nastupili i naši FIDE majstori Miroslav Nagrajsalović (ŠK Gardinovec), Mladen Trbojević (ŠK Stridon,Štrigova) i Saša Vidović (ŠK Strahoninec) kao i mnogi drugi majstori šaha iz Zagreba i okolice te iz Slovenije. Nakon neizvjesne završnice ipak je zasluženo sa svojim partijama Jurica Srbiš obranio prošlogodišnju titulu najboljeg šahistu turnira.



Na B turniru je uvjerljivo najbolji bio Marko Đukin (9/9), dok su naši šahisti iz Međimurja odigrali vrlo dobre partije protiv jake konkurencije iz Slovenije čiji učenici već poznate trenerice Maje Hočevar iz M. Sobote postižu vrlo dobre rezultate (nastupaju ovog mjeseca i na Europskom prvenstvu za mlade u Poreču).

ŠK Gardinovec i pokrovitelj Općina Belica su dobili i pohvale za vrlo dobru organizaciju. Šahisti iz Gardinovca pozivaju da se svi zainteresirani priključe (pogotovo mladi) u klub i nastupaju na raznim turnirima i natjecanjima.

Seniori (44 sudionika): Jurica Srbiš (ŠK Sloboda Mihovljan) 7.5, Mladen Trbojević (ŠK Stridon Štrigova) 7, Marko Sokač (ŠK Konaki Novo Virje) i Saša Vidović (ŠK Strahoninec) po 6.5 bodova.

Kadeti (29 sudionika): Marko Đukin (ŠK Koprivnica) 9, Josip Lisjak (ŠK Prelog) 8, Nejc Hanc (ŠK Radenska Murska Sobota) 6,5, Jaka Kočar (ŠK Radenska) i Elena Stanković (ŠK Stridon) 6 bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije